ПОВОЉНИЈА СИТУАЦИЈА У КАМПУ ЛИПА: Ускоро регистрација 1000 миграната

Танјуг

31. 01. 2021. у 20:34

ПОВОЉНИЈА СИТУАЦИЈА У КАМПУ ЛИПА: Ускоро регистрација 1000 миграната

Уклањање шатора у кампу / Фото РТРС

У НАРЕДНИХ неколико дана започеће евиденција и издавање идентификационих картица за око хиљаду миграната који су смештени у прихватном кампу Липа надомак Бихаћа, потврдили су у Служби за послове са странцима БиХ, која управља поменутим кампом.

- Морамо да започнемо процедуру издавања идентификационих картица те успоставити биометријски систем с базама података како би се у сваком тренутку знало да ли су мигранти који бораве у кампу регистровани- истакао је Мирсад Бузар, заменик директора Службе за послове са странцима БиХ.

Ситуација у поменутом кампу је сада много повољнија у односу на ранији период, јер су мигранти смештени у шаторе који се загевају, за њих је осигурана исхрана и други неопходни услови за боравак.

Према речима Нермина Кљајића, министра унутрашњих послова Унско-савског кантона, безбедносна ситуација у кампу је повољна и нема никаквих изгреда.

- У наредном периоду планирамо да израдимо кућни ред којим ће се дефинисати понашање, дужности и обавезе миграната. Овај кућни ред биће дефинисан у сарадњи с државним институцијама које воде бригу о мигрантској кризи и важиће у свим камповима у којима бораве мигранти- поручио је Кљајић.

Он је изразио задовољство што су започели радови на уклањању шатора који су пре два месеца изгорели у Липи и на изградњи инфраструктуре која ће чинити будући камп.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)