МИСТЕРИЈА СМРЗНУТИХ ТЕЛА ТРЕСЕ ХРВАТСКУ: Пронађени ујак и нећак на планини Папук, нису носили јакне ни зимску одећу (ВИДЕО)

Новости онлине

26. 01. 2021. у 22:43

МИСТЕРИЈА СМРЗНУТИХ ТЕЛА ТРЕСЕ ХРВАТСКУ: Пронађени ујак и нећак на планини Папук, нису носили јакне ни зимску одећу (ВИДЕО)

Фото: Принтсцреен

ДВОЈИЦА млађих мушкараца старих 38 и 26 година, преминула су јуче на Папуку у Хрватској од последица смрзавања. Мистерију њихове смрти полиција још увек није успела да реши, док се појављује све више детаља о преминулим мушкарцима.

Пуно тога и даље није јасно, па тако ни како су се мушкарци нашли на Папуку усред мећаве, оскудно одевени, ни шта су тамо радили. 

Иако се испрва сумњало да се ради о мигрантима, полиција је данас открила да се ради о хрватским држављанима с пожешког подручја.

Двојица преминулих мушкараца били су ујак и нећак. Старији мушкарац селио се по пожешкој области и, према писању медија, био је сиромашан и тешко је живео. У задње време живео је у селу Чешљаковци, а за преживљавање се сналазио на различите начине. Није био запослен. Млађи мушкарац је живео у Пожеги.

Обојица су од раније били познати полицији због имовинских казнених дела, и њихов нестанак нико није пријавио.

Тело првог мушкарца пронашли су јуче око 9:45 радници фабрике која се бави чишћењем снега, док је друго тело пронашао 41-годишњак око 15 сати на другој локацији.

Оба тела пронађена су у шумском пределу између насеља Слатински Дреновац и Велика, на надморској висини од приближно 600 метара, у близини планинарског дома Јанковац. Међусобно су била удаљена отприлике 4 до 5 километара.

Обојица мушкараца су била јако оскудно одевена. Носили су само плитке патике, нису имали јакне, а један од њих имао је само горњи део тренирке. Нису, дакле, били спремни на тешке услове који владају на Папуку и снежну мећаву која је захватила то подручје.

Полиција покушава да расветли како су уопште, тако неопремљени, могли да дођу на локацију на којој су пронађени, будући да у близини није пронађен никакав аутомобил ни друго превозно средство.

Код мушкараца нису пронађени ни документи, због чега се у почетку сумњало да се ради о мигрантима па су их идентификовали тек чланови породице у болници.

Још увек се чекају резултати обдукције, али с обзиром на то како су били одевени, полиција је готово уверена да су преминули од посљедица смрзавања.

(Јутарњи)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)