ДОДИКОВ ВЕЛИКИ ДОГОВОР СА РУСИМА: Затворити Канцеларију високог представника!

Novosti online

22. 01. 2021. у 16:36

СРПСКИ члан и председавајући Председништва БиХ Милорад Додик примио је акредитивно писмо новоименованог амбасадора Русије у БиХ Игора Калабухова, а потом су се у разговору сагласили да је неопходно затворити Канцеларију високог представника да би се домаћим властима и политичарима омогућило да преузму потпуну одговорност одлучивања.

ДОДИКОВ ВЕЛИКИ ДОГОВОР СА РУСИМА: Затворити Канцеларију високог представника!

Фото: РТРС принтскрин

Током разговора Додик и новоименовани руски амбасадор указали су на неопходност доследног поштовања Дејтонског споразума.

Они су поздравили добре и стабилне политичке односе и билатералну сарадњу две земље.

Током сусрета је истакнуто да нема отворених питања и изражена је нада да ће се билатерална сарадња наставити развијати на обострану корист. Посебно је наглашено да има простора за унапређење економске, културне и образовне сарадње, саопштено је из Председништва БиХ

Додик је информисао Калабухова о унутрашњополитичкој ситуацији у БиХ, а било је речи и о проблему илегалних миграната у БиХ.

Калабухов је истакао да Русија доследно заговара суверенитет и територијални интегритет БиХ, гарантован Дејтонским мировним споразумом, као и равноправност три конститутивна народа и два ентитета БиХ.

Он је рекао и да Русија сматра БиХ важним политичким, трговинским и економским партнером и додао да две земље уједињују заједничка историја, културна и духовна блискост.

Током сусрета поменута је и недавна посета БиХ министра иностраних послова Русије Сергеја Лаврова, која сведочи добрим билатералним односима две земље.

Додик је замолио амбасадора Калабухова да пренесе искрене и срдачне поздраве председнику Руске Федерације Владимиру Путину.

Он је изразио наду да ће досадашња изузетно добра сарадња бити настављена и током мандата новоименованог амбасадора Калабухова, којем је пожелео успех у раду.

(Срна)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)