УСКОРО УБЛАЖАВАЊЕ МЕРА: У Словенији се отварају скијалишта, почиње настава у школама

Танјуг

21. 01. 2021. у 08:58

УСКОРО УБЛАЖАВАЊЕ МЕРА: У Словенији се отварају скијалишта, почиње настава у школама

Фото ЕПА

ЗАХВАЉУЈУЋИ побољшању епидемиолошке ситуације у већем делу Словеније ускоро се уз одређене услове отварају скијалишта, идуће недеље опет почиње настава у нижим разредима основних школа, а отварају се и пијаце, фризерски салони, хемијско чишћење и аутомеханицарски сервиси, саопштила је словеначка влада.

У девет од 12 регија, којеимају бољу епидемиолошку слику, од суботе ће скијалишта поновно радити, а моћи ће да скијају они с негативним тестом на корона вирус, потврдио је премијер Јанез Јанша.

Од идућег уторка у истим регијама отварају се вртићи и настава за ученике прва три разреда основне школе, али уз све противепидемијске мере и негативан тест на корона вирус за васпитаче и учитеље који ће се тестирати дан раније, преноси Хина.

Поновно је допуштен рад пијаца, киоска, сервиса за чишћење, фризерских и сличних услуга, димњачарске услуге, а отварају се и продавнице с опремом за децу.

-Влада ће идућих дана о томе поново одлучивати, строго се придржавајући критеријума и уз контролу јер је епидемиолошко стање у земљи и даље врло озбиљно - казао је Јанша.

Што се тиче услова за улазак у Словенију за путнике из простора ЕУ и Шенгена, одлучено је да они могу да уђу без одређивања обвезног карантина или негативног теста на корона вирус, под условом да боравак не траје дуже од 12 сати, и то ако у Словенији имају некретнину или земљиште, због бриге о члановима породице или имовини, због контакта с дететом и неким другим изузетним случајевима.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)