РЕКОРДНА ЗАПЛЕНА ЦИГАРЕТА У ЗЕНИЦИ: Више од тринаест хиљада паклица, вредност робе чак 78 хиљада КМ (ФОТО)

В. Митрић

17. 01. 2021. у 11:10

РЕКОРДНА ЗАПЛЕНА ЦИГАРЕТА У ЗЕНИЦИ: Више од тринаест хиљада паклица, вредност робе чак 78 хиљада КМ (ФОТО)

Фото: В. Митрић

НА ОСНОВУ раније прикупљених обавештајних информација да А. В. довози цигарете без акцизних маркица УИО из Херцеговине у Зеницу, као и да их нелегално продаје на подручју града Зенице, службеници Управе предузели су низ оперативно - тактичких мера и радњи, па је лоциран и откривена локација која је служила за складиштење акцизних производа - цигарета без акцизних маркица УИО, рекао је за “Новости” Ратко Ковачевић, портпарол УИО БИХ.

Претресен је путнички  аутомобил као и  две гараже, где је пронађено 13.144 паклица цигарета које нису биле обилежене акцизним маркицама УИО и возило које је служило за чињење кривичног дела. Активности на терене спроведене су по наредбама и сагласностима Тужилаштва БиХ и Суда БиХ ради прикупљања доказа.

Фото: В. Митрић

Поред привремено одузетих цигарета запљењено је  возило које је служило за чињење кривичног ђела, као и други предмети који служе као доказ почињеног кривичног дела. Вредност привремено одузете робе износи 78.100 КМ.

Због  сумње да је почињено кривично дело недозвољен промет акцизних производа из  Тужилаштву БиХ биће поднесен извештај о постојању  сумње о почињеном кривичном делу и извршиоцу против осумњиченог , а  службеници лица Групе за спречавање кријумчарења и прекршаје и Групе за истраге настављају даље прикупљање доказа у  с тим  кривичним делом у вези.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)