ОКУПАТОР ОШТРИ КАНЏЕ: Високи представник вређао Додика, уследило и срамно поређење које му Срби неће заборавити

Novosti online

14. 01. 2021. у 19:42

ОКУПАТОР ОШТРИ КАНЏЕ: Високи представник вређао Додика, уследило и срамно поређење које му Срби неће заборавити

Фото Ж. Кнежевић

ВИСОКИ представник у БиХ Валентин Инцко гостујући на тевелевизији Н1 назвао је српског члана и председавајућег Председништва БиХ Милорада Додика "кукавицом" због начина уклањања плоче са студентског дома на Палама, али и случаја икона.

- Додик се показао као кукавица, није је скинуо, већ је замолио кћерку Радована Караџића да то уради. Исто се показало с иконом, казавши да је добио од неке породице. Мора се мењати свијест људи. Нема лоших народа, али има лоших појединаца. Ја то могу рећи као Аустријанац. Ми смо имали пуно ратних злочинаца у Другом светском рату. Неки су стрељани, неки осуђени на доживотну казну, али важно је да се свест народа мења, да ми нисмо поносни на такве људе. То треба да се деси овде и сигуран сам да ће се десити. Да будуће генерације крену лепше, ослобођене - рекао је Инцко.

Инцко није навео одакле му информација да је ,,Додик молио ћерку Радована Караџића" да скине таблу са именом њеног оца".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (7)

Bara

15.01.2021. 09:42

A nisam cuo ni da je rekao da se vise od polovine Nemaca koji su cinili zlocine nad Srbima nije osudjeno nego su umrli prirodnom smrcu u blagostanju i viskim penzijama. A mene licno zanima da izmese ko i sta mu je bio otac i deda za vreme Agresije na Kraljevinu Jugoslaviju i zlocini koji su icinjeni u Vojvodini samo proziv Srba.

Perica

16.01.2021. 13:17

Hahahaha Pazi njega . Imali! Čoceče pa opljačkali ste sve narode. Misliš da je osuda za ono što su Austrijanci radili po Srbiji dovoljna. Kako se ono istrebljenje po Srbiji od 1914 pa ..do oslobođenja naziva . Jel to bio genocid istrebljenje ili nesto drugo. Svet bi bio drugačiji i bolji bez vas . 100 % tvrdim bio bi raj na zemlji bez vas Austrijanaca. Sve što imate opljačkali ste a i danas to radite.