УЖАС У СЛОВЕНИЈИ: Жена преминула након вакцинисања Фајзеровом вакцином

Танјуг

05. 01. 2021. у 09:17

УЖАС У СЛОВЕНИЈИ: Жена преминула након вакцинисања Фајзеровом вакцином

Фото: ЕПА

ЈЕДНА корисница словеначког дома за старе преминула је након што је примила вакцину против корона вируса, коју су развиле компаније Фајзер и Бионтек, преносе словеначки медији.

Међутим, како напомињу, њена смрт није непосредно повезана с вакцинисањем, а она је боловала и од других пратећих болести.

Како је објавила Словеначка телевизија, случај је пријављен здравственим властима, али за сада није познато више конкретних података.

Национални Институт за јавно здравље саопштио је да је до сада примио само једну пријаву нежељеног учинка након вакцинисања и један смртни случај који "коинцидира са вакцинисањем", о чему је онда обавестио и Министарство здравља.

Министарство ће, како се наводи, сазвати комисију за вакцинисање како би се тај слуцај детаљно проучио и да би се установило да ли постоји "икаква веза" између вакцинисања и смрти кориснице.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

bukibul

06.01.2021. 00:41

Zena je bila stara i bolesna sa losim imunitetom.Kada se primi fajzerova vakcina . Vakcini treba vremena da aktivira obrambeni mehanizam organizma, nedelju do dve, pa nije čudno ako se neko zarazi koronavirusom nekoliko dana nakon prve doze vakcine, kažu stručnjaci za takve slučajeve zaključuje dr Bel.Zakljucak izvucite sami dali je uzrok vakcina smrti ili ne.