СНОВИ СЕ РАСПУКЛИ КАО БАЛОНИ ОД САПУНИЦЕ: Опроштај разредне од ђака који су се угушили у Посушју кида срце

Новости онлине

03. 01. 2021. у 11:31

ЗОРАНА БЕШЛИЋ, разредна петоро од осморо младих који су преминули у незапамћеној трагедији код Посушја на дочеку Нове године, опростила се од њих дирљивим статусом на фејсбуку.

СНОВИ СЕ РАСПУКЛИ КАО БАЛОНИ ОД САПУНИЦЕ: Опроштај разредне од ђака који су се угушили у Посушју кида срце

Фото: Фацебоок/Принтсцреен

Бешлић је била разредница Мирели Розо, Жани Павковић, Марији Павковић, Мији Солдо и Стипи Ромићу.

Њен статус преносимо у целости, а Бешлићева је за хрватске медије рекла како се радило о деци за које има рећи само речи хвале, као и за породице из којих долазе.

"Разредна, код нас пада снег. Аутобус касни. Нећемо стићи на први."

"Разредна, аутобус се покварио, мало ћемо закаснити."

"Оправдаће моја мама то."

"Опростите на сметњи разредна."

"Разредна, немојте се бринути. Све ће бити добро."

Још до неки дан стизале су њихове поруке. У марту је прекинута настава због пандемије. Нисам им успела рећи све што сам намеравала. А мислиш биће времена. Јутрос између новогодишњих честитки и лепих жеља, као мачеви почеле су да стижу поруке о трагедији. Све у нади да није истина, не може бити. Не! Не! Не!

Шта написати дрхтавих руку, како срце скупити у дланове кад пуца у милион комадића? Како изрећи речи утехе кад ти је грло стегнуто, а јежиш се од саме помисли на то што се догодило?

8 младих живота отишло је у неповрат. 5 од њих сам била разредна. Ко би рекао кад смо радили Јесењина да ћу управо вама рећи: "Довиђења, драги довиђења."

Ко би рекао кад су писали писмени задатак у марту на тему: "Ево ме мој свете, на раскршћу и мом и твоме" да ће сви они снови из школских задатака, идеали, визије будућности о завршеном студирању, заснивању породице, о срећи...распукнути се као балончићи од сапунице. Била су то дивна деца. Цуре као виле, лепе и веселе, фино васпитане, осмех који те разоружа сваки пут кад уђеш у учионицу: Мирела, Жана, Марија, Миа, цео ред до прозора - заједно у животу и смрти и Стипе, момак из задње клупе, душа од човјека.

"Опростите на сметњи разредна"

"Све ће бити добро разредна".

О, не сметаш душо драга, никад ниси сметала.

Све ће бити добро. Волела бих знати да хоће, али крхко је моје знање.

Породици и пријатељима најискреније саучешће, а вама душе моје драге покој вечни и почивали у миру Божјем, анђели! Ваша разредна", написала је Зорана Бешлић.

Данас ће у Посушју бити покопани Мирела Резо и Стјепан Јукић, док ће Жана, Марија и Стипе Павковић, Иван Миличевић, Миа Солдо и Стипе Ромић бити покопани у понедељак у мјесту Ракитну поред Посушја.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)