СРПСКО СЕЛО ПОТПУНО РАЗРУШЕНО: Појавиле се фотографије из Мајских Пољана (ФОТО)

Novosti online

29. 12. 2020. у 22:11

НА ДРУШТВЕНИМ мрежама појавиле су се фотографије након разорног земљотреса који је погодио Хрватску, а чији је епицентар био недалеко од Петриње.

СРПСКО СЕЛО ПОТПУНО РАЗРУШЕНО: Појавиле се фотографије из Мајских Пољана (ФОТО)

Фото: Фацебоок/Мајске Пољане кроз вријеме

На Фејсбук групи "Мајске пољане кроз време" објављене су фотографије засеока Грубићи на којима се могу видети потпуно разрушене куће.

На Твитеру су се појавиле фотографије старијих и немоћних особа које седе на отвореном док спасиоци покушавају да пронађу преживеле у рушевинама.

Подсетимо, у данашњем разорном земљотресу у селу Мајске пољане страдало је троје Срба и двојица Хрвата.

Међу погинулима су деветнаестогодишњи Дарко Козић, старији становник села Стево Булат и један млађи мештанин чије је презиме Јурковић, те отац и син Марио и Фрањо Томић, двојица Хрвата из БиХ који су живели у једној српској кући.

- У Мајским Пољанама није остала поштеђена ниједна кућа, све су страдале. Ту су живели сиромашни људи, готово сви Срби, који су сада остали без ичега - рекла је за ”Новости” Бранка Бакшић, заменица градоначелника Глине. Већ у среду у село ће стићи неколико камп кућица из Пореча како би људи могли да живе у њима док им се не нађе стални смештај.

У Мајским Пољанама живело је свега 196 људи и готово сви су српске националности. Пре стотињак година у селу је живело 1300 Срба, али су исељени и протерани деведесетих година прошлог века. И даље се претражују оштећене куће како би се установило да ли је још неко повређен.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

ОСВОЈЕН СЕВЕРОДОЊЕЦК: Кадиров објавио снимак - народ поздравља борце, девојчица имала посебну поруку