ВЕЛИКА ТУГА: Ово су имена страдалих Срба у земљотресу у Хрватској

Јурица Керблер - Стални Дописник из Загреба

29. 12. 2020. у 21:52

У СРПСКОМ селу Мајске Пољане крај Глине погинуло је троје Срба и двоје Хрвата из БиХ.

ВЕЛИКА ТУГА: Ово су имена страдалих Срба у земљотресу у Хрватској

Фото: Принтскрин

Међу погинулима су деветнаестогодишњи Дарко Козић, старији становник села Стево Булат и један млађи мештанин чије је презиме Јурковић, те отац и син Марио и Фрањо Томић, двојица Хрвата из БиХ који су живели у једној српској кући.

- У Мајским Пољанама није остала поштеђена ниједна кућа, све су страдале. Ту су живели сиромашни људи, готово сви Срби, који су сада остали без ичега - рекла је за ”Новости” Бранка Бакшић, заменица градоначелника Глине. Већ у среду у село ће стићи неколико камп кућица из Пореча како би људи могли да живе у њима док им се не нађе стални смештај.

- То је веома сиромашно место, без јавне расвете. Људи су ужасно тужни што су изгубили и ово мало што су имали. Надам се да ће помоћ што пре да стигне - каже Бакшић.

У Мајским Пољанама живело је свега 196 људи и готово сви су српске националности. Пре стотињак година у селу је живело 1300 Срба, али су исељени и протерани деведесетих година прошлог века. И даље се претражују оштећене куће како би се установило да ли је још неко повређен.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)