СКАНДАЛ ДРМА ХРВАТСКУ! Обарају црне корона рекорде, ево шта ради шеф института за јавно здравље (ФОТО)

Новости онлине

26. 12. 2020. у 22:16

НАУЧНИК и молекурални биолог Иван Ђикић рекао је данас да је био шокиран када је видео фотографију Крунослава Цапака, директора Хрватског института за јавно здравље, како седи на кутији пуној "Фајзерових" вакцина.

СКАНДАЛ ДРМА ХРВАТСКУ! Обарају црне корона рекорде, ево шта ради шеф института за јавно здравље (ФОТО)

Фото: ХЗЈЗ

- Оно што мене уистину забрињава је ова реакција господина Цапака у Хрватској. То ме је толико шокирало кад сам данас видио. Када је показао како испод његове стражњице долазе те вакцине. То је толико непримерено. Уместо да је вакцине ставио изнад себе, као један мали, релативно незначајан политичар, шериф локални, послао је поруку која је стварно непримјерена, а поготово научницима који су годину дана радили. Хиљаде научника, који су радили на вакцини, он је то све омаловажио. У свакој земљи европске заједнице, после оваквог политичког гафа, би уследила оставка или смена, ако је он сам не поднесе - рекао је Ђикић.

Са друге стране, хрватски научник је похвалио "Фајзерову" вакцину, коју је Србија добила друга у Европи, после Велике Британије.

- Ова вакцина је изузетно квалитетна, дуготрајнија од самог вируса, а има пуно мање компликација него сама болест. У Америци је вакцинисано 1.1 милиона људи, а свега шест особа је имало неке нуспојаве. Резултати су уистину импресивни. Верујем да ће у Хрватској бити преко 70 посто људи који ће се вакцинисати на темељу позитивних резултата - рекао је Ђикић.

Хрватска бележи застрашујуће корона бројке последњих месеци. Број заражених на милион становника је тренутно 15.210, док је у Србији само 6.381.

Иако наша земља бележи већи дневни број заражених, што је и нормално са обзиром на чињеницу да Србија има више становника од Хрватске, код комшија већ данима на дневном нивоу умире дупло више људи него код нас.

Примера ради, у Хрватској на дневном нивоу умре више људи него у једној Пољској, Јапану, Пакистану или Малезији, које имају неупоредиво већи број становника.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)