ХОРОР ПРИЛИКОМ ПОРОЂАЈА: Мигранткиња спашена након што је у шуми родила бебу

Тањуг

20. 12. 2020. у 21:27

СЛОВЕНАЧКИ полицијски службеници, болничари и војници пружили су јутрос помоћ мигранткињи, која тек што се породила у шуми у близини села Ракитовец, на граници са Хрватском.

ХОРОР ПРИЛИКОМ ПОРОЂАЈА: Мигранткиња спашена након што је у шуми родила бебу

Фото: Депоситпхотос

И мајка и новорођена ћерка су здраве, наводи се у саопштењу за јавност копарске полицијске управе.

Мигранти, држављани Авганистана, позвали су полицију јутрос нешто после пола шест, али нису могли да дају тачну локацију где се налази жена.

Отприлике пола сата касније, локални становник из Ракитовца позвао је полицију након што су му двојица миграната рекли да се жена управо породила у шуми, пренела је СТА.

Полиција је пронашла групу миграната са којима је мајка путовала око сат времена из Ракитовца, а уз помоћ војника и болничари, мајку и њену бебу одвели су у болницу у Изоли.

Они су били део групе од 10 људи, четири Иранца и шест Авганистанаца, две породице које су затражиле међународну заштиту у Словенији, наводи се у саопштењу.

Неколико сати касније копрска полиција је у пратњи војника такође пронашла грађанина Марока са седмомесечном бебом у близини замка Соцерб. Она се породила у Бихаћу, Босна и Херцеговина, а мајка и дете су поднели захтев за азил.

Недавно је копарска полиција спасила породицу миграната из шуме у близини Илирске Бистрице, након ноћи проведене у снегу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)