КИЈЕВ ИКОНОМ ПРОВОЦИРА РУСИЈУ: Додиков поклон Лаврову подигао тензију у Босни и Херцеговини

С. М.

17. 12. 2020. у 23:27

СРПСКИ члан и председавајући Председништва БиХ Милорад Додик, поклонио је Сергеју Лаврову, шефу руске дипломатије, приликом недавног сусрета у Источном Сарајеву, икону у позлати стару 300 година, пронађену у Луганску.

КИЈЕВ ИКОНОМ ПРОВОЦИРА РУСИЈУ: Додиков поклон Лаврову подигао тензију у Босни и Херцеговини

Фото СРНА

Амбасада Украјине у БиХ тражи сада информацију од МИП БиХ тврдећи, иако без доказа, да је ова икона њихова културна баштина.

Украјинци су, у свом саопштењу прозвали, још једном, Русију за нападе на Украјину. Извори "Новости" из дипломатских кругова кажу да се већ из саопштења Амбасаде Украјине у БиХ види да се читава ситуација "надувава" и да је циљ да се оцрни Русија, као и њени пријатељи у региону, Република Српска и Милорад Додик, а такође и да се створи негативна слика о Русији и шефу дипломатије Сергеју Лаврову.

Бивши министар спољних послова БиХ Игор Црнадак рекао је да све око иконе треба што пре разјаснити и да кабинет председавајућег Председништва БиХ Милорада Додика мора потанко да одговори. Он истиче да не треба унапред оптуживати ни кабинет српског члана Председништва БиХ да је учињено што не треба, али је зато важно саопштити јавности истину.

О захтеву Амбасаде Украјине огласила се и министарка спољних послова БиХ Бисера Турковић, која се састала са шефом руске дипломатије приликом његове посете, истичући да очекује што хитније разјашњење ситуације.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)