ЖЕСТОКИ НАПАДИ НА ПЛЕНКОВИЋА: Хаос у хрватском Сабору, избила општа свађа, Радин прекинуо седницу!

Novosti online

17. 12. 2020. у 15:53

ЖЕСТОКИ НАПАДИ НА ПЛЕНКОВИЋА: Хаос у хрватском Сабору, избила општа свађа, Радин прекинуо седницу!

Фото: ЕПА

САБОРСКИ представник СДП-а Давор Бернардић поновио је у четвртак да је Хрватска најгора у Европи у борби против корона вируса, али и по животном стандарду, оптуживши владајуће да обмањују и лажу јавност изазвавши низ реакција ХДЗ-оваца.

Хрватска је најгора у Европи по броју новозаражених и броју мртвих од корона вируса, али је и једна од најсиромашнијих земаља у ЕУ и најгора по животном стандарду, те економском паду, навео је Бернардић у слободном говору у Сабору те се обрушио на владајуће.

- Председник и чланови Владе покушавају обмањивати јавност, безочно лагати да је све у реду и да је ситуација под контролом те да се криза неће осетити. Стање које најбоље описује деловање садашње хрватске Владе је велика лаж и обмана - казао је Бернардић прозвавши Владу да је одговорна за лоше стање у земљи.

- Бернардић је изнио низ лажи, наводио криве податке, лаже он, а не Влада - казао је Јосип Борић (ХДЗ) затраживши повреду Пословника.

Бернардић је узвратио да је Борић "синоним за лаж и Пленковићев потрчко", на шта је Борић тврдио како је очито време које је провео у Гардаланду и на Сљемену на њега лоше деловало.

Реаговала је и Марија Јелковац (ХДЗ) поручивши Бернардићу да му народ не верује.

- Вама да народ верује не бисте изгубили на изборима, а не верују вам ни колеге у странци - казала је.

Придружио се у Раде Шимичевић (ХДЗ) који је оценио да Бернардић показује фрустрацију јер је изгубио на изборима.

Након што је поделио низ опомена, председавајући Фурио Радин одредио је петоминутну паузу како би прекинуо препуцавање.

У слободном говору и Анка Мрак Тариташ (Клуб заступника Центра и ГЛАС-а) упозорила је да је Хрватска једна од најсиромашнијих земаља у ЕУ-а по потрошњи по глави становника, као и најлошија у борби против коронавируса оценивши то жалосним.

- Испразнили сте целу Хрватску својим лошим политикама, најгори смо у Европи по управљању коронакризом, за Божић стварате све више бескућника, а надмудрујете се повредама Пословника - закључио је Миро Буљ (Мост), упитавши владајуће је ли их срамота.

(Јутарњи)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)