ОГЛАСИЛИ СЕ АМЕРИКАНЦИ: Ево шта су рекли о изјави Турковићеве у којој пореди Србе са нацистима

Танјуг

12. 12. 2020. у 23:51

ОГЛАСИЛИ СЕ АМЕРИКАНЦИ: Ево шта су рекли о изјави Турковићеве у којој пореди Србе са нацистима

Фото Аваз

ЗАПАЉИВА реторика подрива узајамно поверење које је неопходно за даљу надоградњу 25 година мира, речено је Срни у Амбасади САД поводом изјаве министра иностраних послова БиХ Бисере Турковић којом је представника српског народа у Председништву БиХ Милорада Додика упоредила с Адолфом Хитлером.

- Бољу будућност за све грађане БиХ могуће је остварити једино путем дијалога и компромиса изабраних лидера, укључујући и компромис за реформе неопходне да се испуне обећања о већем напретку и самоодрживости коју нуди евроатлантска заједница - наведено је у одговору Амбасаде САД на питање Срне за коментар изјаве Турковићеве за Фејс телевизију.

Кад је реч о позиву Турковићеве странцима да се умешају у процес стварања унитарне БиХ, из Амбасаде су истакли да су САД привржене принципима Дејтонског мировног споразума који потврђује суверенитет и територијални интегритет БиХ као независне државе са два ентитета, три конститутивна народа и осталима, која гарантује људска права и штити све своје грађане у складу с владавином закона.

Турковићева је синоћ гостујући на Фејс телевизији позвала на укидање Републике Српске, а легитимно изабраног представника српског народа у Председништву БиХ Милорада Додика упоредила са Хитлером.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)

Argos

13.12.2020. 01:12

E sad je prilika posle ove izjave u vezi Srba da Republika Srpska odrzi referendum i da se odvoji od Bosne mi ne zelimo da zivimo sa nekim koji nas nazivaju nacistima protiv onih koji su nam ubijali decu da nas uporede sa njim sada nikad vise zajedno sa muslimanima vreme je da budemo samostalni ne zelimo sa onima koji su protiv nas,uostalom mi ne zelimo vise sa njim da zivimo kad su oni mogli da se odvoje od Jugoslavije zasto mi ne bismo mogli od neke tamo Bosne koja se drzi na iglama,mirnim putem zbogom i kraj pa posle nas nazivajte kako hocete

Krusko

14.12.2020. 00:24

Naravno da ce se Americka ambasada ograditi od primitivnog i nediplomatskog istupa pripadnice muslimanskog extremizma koja je na mjestu "sefa diplomatije"BiH..Koji apsurd..u zemlji gdje je mnogo sta apsurdno i ne prirodno..

saleh1973

14.12.2020. 21:33

@Krusko - Ne ponašaju se kao muslimani ne zovite ih tako! Oni koji traže mučenje i rat i kojima su pokrovitelj isti onih koji muče ceo ili deo muslimanskog sveta - oni sa BOGOM jedinog ništa nemaju zajedničko!!! Naravno ne one koji su od njih u udaljenosti i mole BOGA a ne taj đavolski sistem... Problem I bruka je da ovaj nacionalistički šljam sebe zovu - muslimani, a ustvarnosti ga po imenu sramote.... dali su to turci, bošnjaci ili drugih iz islamskih korena! Opet- BOG jedini če da deli u Musliman 'potložen BOGU' i ne-musliman a ne ja. Ali ponašanje je očigledno