ГАЛИЈАШЕВИЋ БЕЗ ДЛАКЕ НА ЈЕЗИКУ: Tурковићева радикални исламиста који призива рат

Novosti online

12. 12. 2020. у 23:06

БИСЕРА Турковић је радикални исламиста која својим изјавама против Републике Српске и њених представника призива рат и таквој особи није место ни у заједничким институцијама, нити у БиХ, изјавио је стручњак за борбу против тероризма Џевад Галијашевић.

ГАЛИЈАШЕВИЋ БЕЗ ДЛАКЕ НА ЈЕЗИКУ: Tурковићева радикални исламиста који призива рат

Фото: Јутјуб принтскрин

- Онај ко жели добро БиХ треба да отера Бисеру Турковић и тиме отера фашистичке идеологије, идеолигије мржње, Ханџар дивизије, одреда ,,Ел муџахид", разних исламиста и Младих муслимана - рекао је Галијашевић.

Галијашевић је истакао да ово што сада ради Турковићева представља директно разбијање БиХ, а да за то добија очите сигнале од међународне заједница.

- То је оно што је председник Хрватске назвао диполматским талогом, најнижим нивоом западне дипломатије. Дакле, амбасадори, високи представник Валентин Инцко, њима треба један овакав жесток притисак у време када у САД долази до смене власти - рекао је Галијашевић.

Он је нагласио да се није десило откако је рат стао да је неки функционер било ког народа, који је истовремено и у заједничким институцијама, упутио такве увреде на рачун конститутивног народа, а да ниједан међународни дипломата није реаговао.

- Зашто Инцко не реагује? Зато не реагују амбасада САД и Британије? - питао је Галијашевић.

Он је додао и да с друге стране Странка демократке акције жели да прикрије проблеме који се односе на корупцију на највишем нивоу, на увоз терориста у БиХ које зову мигрантима, на криминал и унутрашње поделе у странци.

То чини, појаснио је, изазивајући овакве конфликте који могу одвести земљу у рат, јер Турковићева призива ратну опцију.

- Ово је директно инспирисано од људи из западне дипоматије и СДА који су непријатељи мира у БиХ, а посебно непријатељи Републике Српске и српског народа - сматра Галијашевић.

Према његовим речима, ово је без сумње призивање рата, јер једна тешка реч вуче другу, једна увреда вуче другу и долази до оружја.

- То треба имати на уму када се овакве особе бирају у заједничке институције, дакле, њу треба отерати из тих институција, њој није место у БиХ. Таквој особи, с таквом мржњом, није место у једној мултиетничкој земљи, поготово не у Савету министара - рекао је Галијашевић.

Галијашевић је напоменуо да је против Турковићеве, док била амбасадор БиХ у САД, отворено протестовала Републиканска странка да једна тако радикална особа не може да буде амбасадор, те да је тек на интервенције из Демократске странке прошла, а подсетио је и да је била у амбасадор у Катару.

Он је додао да Турковићеву у САД нису хтели примити после 11. септембра и да је у вези са њом вођена дебата у Сенату због радикалне политике.

Галијашевић је навео да Американци заборављају да је та политика учествовала у понижавању и рушењу Пентагона и Светског трговинског центра, да је онда била покровитељ структура из БиХ које су то радиле.

- Они не реагују на њене иступе, јер су исти као и она. Они су створили ИСИЛ и Ал каиду, били су партнери у ратовима у Авганистану и на Балкану, јер нам не желе добро - рекао је Галијашевић.

(Срна)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)