НОВИ ПАД "ДУВАНЏИЈА": Полиција БиХ одузела робу вредну више од 80.000КМ

В.М.

04. 12. 2020. у 15:14

НОВИ ПАД ДУВАНЏИЈА: Полиција БиХ одузела робу вредну више од 80.000КМ

Фото: УИО БиХ

ЧИНЕЋИ појачане акције на спречавању нелегалне трговине роба, на више локација које покрива регионални центар Сарајево, службеници Управе за индиректно опорезивање одузели су већу количину дувана и дуванских производа који нису били обележени акцизним маркицама УИО. Укупна тржишна вредност одузете робе процењује се на од 84.280 КМ, рекао је за „Новости“ Ратко Ковачевић, портпарол УИО БИХ.

На подручју Зенице, пронађено је 11.607 паклица цигарета необележених акцизним маркицама које издаје Управа за индиректно опорезивање, тржишне вредности 60.000 КМ. Ова роба пронађена је приликом претреса путничког возила и гараже. На другој локацији, приликом претреса путничког возила пронађене су 772 паклице цигарета процењене тржишне ведности у износу од 4.000КМ.

На путу Сарајево – Високо, службеници Групе за спречавање кријумчарења и прекршаја, пронашли су а потом и привремено одузели 120 килограма резаног сушеног дувана намењеног за продају на црном тржишту у Сарајеву, вредности 20.280 КМ.

- Против оних код којих је пронађена роба биће поднет извештај Тужилаштву БиХ због постојања сумње о почињеном кривично делу недозвољен промет акцизним производима -казао је Ковачевић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)