БИЛА МИ ЈЕ КАО ЋЕРКА, ПУНО ЈЕ РАДИЛА: Колеге се опраштају од хрватске докторке која је себи одузела живот

Новости онлине

01. 12. 2020. у 20:19

БИЛА МИ ЈЕ КАО ЋЕРКА, ПУНО ЈЕ РАДИЛА: Колеге се опраштају од хрватске докторке која је себи одузела живот

Фото Танјуг-АП

У НОЋИ између недеље и понедељка 41-годишња докторка са Клинике за инфективне болести "Др. Фран Михаљевић" у Загребу одузела је себи живот.

Ту вест је потврдила и деиректорка болнице Алемка Маркотић, а како је бивша премијерка Хрватске Јадранка Косор написала на свом твитер налогу докторка која је себи одузела живот није могла да поднесе терет смрти пацијената од вируса корона.

Др. Адриана Винце која је сарађивала са покојном докторком је причала за Индекс, и рекла је да је дубоко потрешена овом вешћу.

- Она ми је била најближа сарадница, била ми је као кћи. Пуно је радила, имала је напоран распоред као сви ми, ситуација је посебно тешка, од фебруара радимо с ковид-пацијентима, њена смрт ме је јако погодила - казала је др. Винце.

Докторка која је од дана кад је корона вирус потврђен у Хрватској била на првој линији у борби против епидемије.

- Када радите у ненормалним условима, када се радно време претвара у комплетан живот, односно струка преузима контролу над вашим животом, било је за очекивати да ће се догодити пораст тог синдрома сагоревања на послу и да ће све већи и већи број здравствених делатника, укључујући лекаре, пуцати на послу и да тај стрес и гомилу тог психофизичког напора неће бити у стању да процесуирају на један нормалан начин - рекла је предсједница Хрватског удружења болничких лекара Ивана Шмит.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)