БЛОКИРАНА ЗГРАДА ВЛАДЕ У СЕВЕРНОЈ МАКЕДОНИЈИ: Народ тражи да Заев поднесе оставку (ФОТО)

М.Станчић

01. 12. 2020. у 14:01

БЛОКИРАНА ЗГРАДА ВЛАДЕ У СЕВЕРНОЈ МАКЕДОНИЈИ: Народ тражи да Заев поднесе оставку (ФОТО)

Фото: ЕПА

У НАСТАВКУ антивладиних протеста македонске опозиционе ВМРО-ДПМНЕу уторак у Скопљу, због како се наводи, "погубне политике" власти предвођене премијером Зораном Заевим у "тајним преговорима"са Бугарском, привремено су блокиране зграде Владе и Министарства спољних послова Северне Македоније.

Истрајавањем на испуњењу ултиматума премијеру Заеву да до краја дана јавност обавести о позадини и исходу тајних преговора који су се, како тврде, водили током прошлог викенда у Софији, захтева се његова оставка за спас државе и народа од погубне издајничке политике.


Серија антивладиних протеста опозиционе ВМРО-ДПМНЕ у Северној Македонији започела је после објаве разговора Заева за бугарску агенцију БгНес, где је оценио да Северна Македонија и Бугарска имају заједничку историју из које су настали и македонски народ и бугарски народ, као и македонски језик и бугарски језик. Осим тога изнео је и контроверзне ставове да у време Другог светског рата бугарска окупација Македоније није била -фашистичка, него нека врста "администрације", да би се на крају заједнички борили за коначно ослобођење.

Изражавајући револт и неслагање са таквом погрешном политиком коју предводеЗаев и Влада, лидер ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски је подсетио да у прошлости ни једна власт у Скопљу није у преговорима за постизање договора смела да се дрзне да потпише акт такве садржине "којим се оспорава порекло, корен и наш језик, историјске чињенице, како би то био критеријум за будуће пуноправно чланство земље у ЕУ".

- Ово су моменти кода се олучује о будућности наше деце и унука и затозаиста овога пута треба да реагујемо промптно и одлучно. Упрошлости смо често понављали да не треба да се потписују договори на егзебиционистички начин, чија ће садржина уместо да буде решење претставувати проблем. То смо говорили и када је потписиван Договор о пријатељству и добросуседству са суседном Бугарском, упозорио је Мицкосски, уз оцену "да то никада неће представљати договор који ће увестиМакедонијуу овире уједињене Европа и европску породицу".

Напротив, то представља алатку оних који изнутра стално уцењују и тероришу македонски народ, македонску нацију и македонску државу.

У поновљеном захтеву за оставку премијера Заева, Мицкоски је подсетио да се из Владе тврдило како се са Софијом воде преговори за превазилажење проблема са блокадом почетка приступних преговора за чланство земље у ЕУ, на нивоу радних група, да би се то испоставилоо као нетачно уз потврду из самог владајућег СДСМ-а.

- Народ заслужује да зна истину, ВМРО-ДПМНЕ заслужује да зна истину, рекао је лидер опозиције.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Rašo

01.12.2020. 19:28

Спољни (западни) налогодавци су Македонце полако водили ка самоуништењу. Прво су их одвојили од Србије и Срба са којима су имали све шансе, а сада ће бити плен поделе између Албаније, Бугарске и Грчке. За само 30 година сами себе ће обрисати са политичке мапе на коју су их уписали Срби својим крвљу и борбом за слободу!