ХРВАТСКА СПУШТА РАМПУ: Забрана преласка границе без негативног ПЦР теста

Novosti online

30. 11. 2020. у 16:49

ХРВАТСКА СПУШТА РАМПУ: Забрана преласка  границе без негативног ПЦР теста

Фото: Шенген виза инфо

ВЛАДА Републике Хрватске ограничила је прелазак граница те земље.

- Донесена је нова одлука којом се забрањује прелаз на граничним прелазима, важе се на европске регије. Путници који долазе из зелених подручја ЕУ не морају имати ПЦР тест нити неки други услов за улаз у Хрватску. Свима осталима потребан је негативни ПЦР тест који није старији од 48 сати или се тестирају при доласку у Хрватску и у изолацији чекају резултат теста - рекао је министар Давор Божиновић.

- У овом тренутку једина зелена регија у ЕУ је Фаста у Финској - рекао је Божиновић.

Како је рекао, по питању трећих земаља, путници из њих не могу прећи границе Хрватске.

- Осим неколико изузетака, а једна од њих је поседовање негативног ПЦР теста. Држављани ЕУ који долазе из трећих земаља могу ући у Хрватску уз негативни ПЦР тест - додао је Божиновић.

Улаз без негативног ПЦР теста за грађане из ЕУ држава је допуштен на пример поморце и раднике у сектору промета, оне који се баве превозом, дипломате, особље међународних организација, особама које путују из нужних разлога, путници у транзиту уз обавезу да напусте државу унутар 12 сати и пацијентима који путују из неопходних здравствених разлога.

Погранични здравствени радници, ученици, студенти и стажисти који свакодневно путују не морају имати негативан ПЦР тест, уз услов да не бораве унутар или изван Хрватске дуже од 12 сати.

(Index.hr)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)