СДА ПРЕД РАСПАДОМ: Бакир побегао од медија пред судбоносну седницу

Novosti online

30. 11. 2020. у 15:20

У ЦЕНТРАЛИ СДА у Сарајеву у 15 заказана је редовна седница Колегијума ове странке. На дневном реду је актуелна политичка ситуација, али и резултати Локалних избора.

СДА ПРЕД РАСПАДОМ: Бакир побегао од медија пред судбоносну седницу

Фото: ЕПА

Ова седница, за разлику од претходних, долази у тренутку када СДА потреса жесток унутарстраначки сукоб између лидера странке Бакира Изетбеговића и потпредседника Дениса Звиздића. Разлог је дебакл ове странке на Локалним изборима.

Наиме, након што је Звиздић за медије рекао да је његов останак у СДА условљен оставкама појединаца, због којих је СДА доживела бруталан пораз на изборима, Изетбеговић му је одговорио да не прихвата ултиматуме и да ће тек сада Звидић упознати његово право лице. У све се умешала и Себија Изетбеговић, директор КЦУС-а и супруга Бакира Изетбеговића, али и КО СДА Сарајево, оптуживши Звиздића за неистине.

Међутим, Звиздић их је демантовао на друштвеним мрежама.

О резултатима најбоље говори податак да је СДА на овим локалним изборима у већини изборних места у Сарајеву добила мање гласова него што је отерано љекара са КЦУС-а, казао је између осталог Звиздић.

Питање је сада, шта ће бити с Звиздићем и хоће ли уопште присуствовати седници колегијума.

Појединци су затражили његово искључење из странке. Међутим, њега је на позицију потредседника изабрао Конгрес, између 20 кандидата.

Први у Централу стигао је Изетбеговић, али није био расположен за давање изјава.

(Аваз)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (2)