ПРЕСЕО ИМ "ЦРНИ ПЕТАК": Тржни центар кажњен због кршења епидемиолошких мера, ево колико морају да плате

Срна

27. 11. 2020. у 18:37

ПРЕСЕО ИМ ЦРНИ ПЕТАК: Тржни центар кажњен због кршења епидемиолошких мера, ево колико морају да плате

Фото: Милена Анђела

САРАЈЕВСКИ тржни центар SSC (Sarajevo City Center) инспекција је казнила данас са 3.500 КМ због кршења хигијенско-епидемиолошких мера за сузбијање ширења вируса корона.

Директор Управе за инспекцијске послове Кантона Сарајево Фахир Халиловић изјавио је да су инспектори пре подне ангажовани због гужви у тржним центрима због "црног петка", дана великих снижења у трговинама.

Према његовим речима, први инспектор је око 11.00 часова у холу ССЦ-а затекла 100 људи и одмах позвала управу овог тржног центра да предузму активности ради поштовања хигијенско-епидемиолошких мера, нарочито у погледу обезбеђивања социјалне дистанце, односно броја људи који могу бити у објекту.

- Објекат је испражњен у том моменту - рекао је Фахировић за сарајевски "Дневни аваз" и додао да су по налогу инспектора затворени сви помоћни улази/излази у објекат, осим главног.

Директор кантоналне инспекције додао је да су се колегиници у ССЦ-у придружила још два инспектора јер се у поподневним часовима очекује појачан прилив људи и потенцијалних купаца.

ССЦ-у је издат прекршајни налог у износу од 3.500 КМ, и то 3.000 КМ као правном лицу и 500 КМ одговорном лицу, односно директору центра јер није обезбеђено поштовање наредбе Кризног штаба, а по којој је забрањено присуство више од 30 људи и на отвореном и на затвореном простору.

- Ми ћемо наставити са активностима у тржним центима и сутра од раних јутарњих часова. Можемо пустити 30 људи у једну радњу сада, уколико задовољава квадратуром, али не може у читавом холу у ССЦ-у бити 100 људи, колико смо затекли. И ту може само 30 - навео је Халиловић.

Он је додао да је од МУП-а Кантона Сарајево затражена помоћ јединице за подршку, јер инспекција нема надлежности над грађанима.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)