ГОДИНАМА СЕДЕО СА ПОЛИЦАЈЦИМА ПО КАФАНАМА: После четврт века ухапшен Неџад Хасић, осуђен за убиство четворице Срба 1996. године

О. МАТАВУЉ

26. 11. 2020. у 19:36

ГОДИНАМА СЕДЕО СА ПОЛИЦАЈЦИМА ПО КАФАНАМА: После четврт века ухапшен Неџад Хасић, осуђен за убиство четворице Срба 1996. године

Неџад Хасић / Фото Аваз

ПОСЛЕ четврт века скривања СИПА је у Тињи код Сребреника лоцирала и ухапсила одбеглог Неџада Хасића (50) из Сребренице, који је неправоснажно осуђен на 20 година затвора за учешће у убиству четворице Срба 1996. године.

Хасић је ухапшен на основу међународне потернице коју је за њим расписао Окружни суд у Бијељини, јер се никада није одазвао на издржавање изречене казне. Како сазнају "Новости", до хапшења је дошло након што је МУП РС колегама из СИПА дојавио тачну локацију на којој је одбегли Хасић боравио. Портпарол СИПА Лука Миладиновић каже да је током претреса куће коју је користио пронађен арсенал оружја.

Хасић је осуђен заједно са Ахмом Харбашем, Бехудином Хусићем из Сребренице и Самиром Авдићем из Братунца на укупно 61 годину затвора за убиство четворице српских цивила 2. маја 1996. године. Злочин је почињен у месту Крушев До код Сребренице када су убијени Ђорђе Петровић, Никола Модраковић, Момчило Ристановић и Влајко Зекић. Након изрицања првостепене пресуде оптужени се више никада нису одазвали суду у Бијељини и сви су се налазили у бекству.

ИМАО НАСЕРОВУ ПОДРШКУ

ХАСИћ је живео у илегали са супругом Џевом и њихово петоро деце, без икаквих докумената. Иако се знало на којој се локацији налази, извор "Новости" тврди да и службеници ПС Сребреник и ПУ Тузла нису желели да га ухапсе.

- Локални полицајци су, иако су знали за потерницу, често с њим седели по кафанама у Сребренику. У њиховом непоступању велики утицај је имао Насер Орић који је Хасићу пружао сваки вид подршке, те стајао у његову заштиту - каже добро упућени извор.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)