ПАЦИЈЕНТИ У ВОЈНИМ ШАТОРИМА: Оболеле од короне у Хрватској почели да смештају у импровизоване болнице

Танјуг

25. 11. 2020. у 00:58

ПАЦИЈЕНТИ У ВОЈНИМ ШАТОРИМА: Оболеле од короне у Хрватској почели да смештају у импровизоване болнице

Фото: Депоситпхотос

ПРВО троје пацијената оболелих од Ковида-19 смештено је у вечерас у војне шаторе постављене у кругу Опште болнице Вараждин, што је први такав случај у Хрватској.

Директор болнице Ненад Куделић каже да шатори служе за смештај пацијената у транзиту, који се премештају у Нови Мароф и Кленовник. Ради се о три војна шатора опремљених додатном инсталацијом с кисеоником и у њима може бити смештено 30 пацијената.

Велик број новозаражених у Вараждинској жупанији наставио се и даље. Током последња 24 сата евидентирана су 242 нова случаја заразе корона вирусом, а тестирано је укупно 534 узорака.

Вараждинска жупанија овиме у недељу дана броји 1.786 нових случајева што је највише до сада од почетка епидемије, а број новозаражених унутар седам дана на 100.000 становника је тиме достигла вредност од 1.060, што је и даље највиша вредност међу свим европским регијама.

Број хоспитализираних се повећао, па се тренутно на болничком лечењу у Опшој болници Вараждин налази 201 особа с тежом клиничком сликом. Од тога је 70 на одељењу инфектологије, а 10 на осталим одељењима у Вараждину, 16 их је у јединици интензивног лечења на респиратору, 55 их је у Кленовнику и 50 у Новом Марофу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)