ЗА РАЗВОЈ ТУРИЗМА Премијер Северне Македоније подржава легализацију марихуане

М. Станчић

12. 11. 2020. у 13:23

ПРЕМИЈЕР Владе Северне Македоније Зоран Заев на конференцији за новинаре у Скопљу потврдио је да осим декриминализације, лично подржава и поступак за легализацију употребе марихуане.

ЗА РАЗВОЈ ТУРИЗМА Премијер Северне Македоније подржава легализацију марихуане

Архива Новости

- Желим да подржим започети поступак за декриминализацију марихуане. Верујем да ће се у будућности створити амбијент, лично подржавам и легализацију због тога што ћемо преко те мере моћи да унапредимо услужне делатности које врло мало учествују у нашем бруто домаћем производу (БДП)- рекао је Заев.

Македонски премијер је убеђен да ће на тај начин позитивним мерама моћи да се осетно обогати и повећа свеукупна услуга у туризму и угоститељству.

- Сви постојећи и нови објекти сагласно лиценцама које ће добити, моћи ће да опслужују конзумирање марихуане или канабиса, што дефинитивно може да помогне развоју услужне делатности у држави- најавио је премијер Заев.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Srbijo Zuta kuco

12.11.2020. 19:11

I ja podrzavam legalizaciju u Srbiji. Marihuana je manje stetna (cak ima i lekovita svojstva) od legalnih droga - alkohola i duvana. Meni nije bitan turizam nego mogucnost da nasi poljoprivrednici zarade, da drzava naplati porez, da postoji kontrola kvaliteta... Pored punjenja budzeta sprecio bi se odliv deviza za kupovinu van zemlje i dileri bi ostali bez posla pa bismo imali manje troskova za izdrzavanje zatvorenika. Prednosti su visetruke pa zasto se vec jednom je legalizuje? Licemerje a mozda i korupcija. Mozda ilegalni dileri nekome finansiraju partiju?