ПОЛИЦИЈСКИ ЧАС У ФБИХ: Од сутра забрана кретања од 23 часа до пет ујутру

Novosti online

10. 11. 2020. у 14:37

КРИЗНИ штаб ФБиХ обелоданио је нове мере, а једна од њих је ограничено кретање становништва, односно полицијски час који ће бити на снази од 23 часа до пет ујутру.

ПОЛИЦИЈСКИ ЧАС У ФБИХ: Од сутра забрана кретања од 23 часа до пет ујутру

Фото: Д. Поздеровић

Одлука ступа на снагу од сутра.

Током трајања полицијског часа забрана кретања се односи на територију целе Федерације БиХ.

Из одлуке ће, као и у марту и априлу, бити изузети они који обављају послове у сменама током ноћи (са валидном потврдом послодавца), као и јавни службеници који раде на спровођењу мера или другим пословима које ова наредба ослобађа од ограниченог кретања.

Кризни штаб Федералног министарства здравства одлучио се на рестриктивније мере услед погоршања епидемиолошке ситуације, односно повећања ширења заразе вирусом корона, непоштовања досадашњих мера и све попуњенијим болничким капацитетима.

Надлежни ће преиспитивати мере сваких седам дана, те их ублажити или построжити у складу са епидемиолошком ситуацијом.

Како преносе федерални медији, ова одлука је донесена с циљем спречавања неодговорних угоститеља, али и грађана, који раније нису поштовали мере рада објеката до 23 часа чиме су доприносили ширењу заразе.

Поред ове наредбе, Кризни штаб ФБиХ је донео и одлуку о ограниченом броју особа у затвореном и на отвореном. Тако ће и унутра и напољу бити дозвољено окупљање максимално 30 особа.

Такође је донесена одлука да се мора извршити дезинфекција свих простора где ће се одржавати избори односно гласање, а сав наставни процес ће се одвијати онлајн седам дана након избора како би се извршила дезинфекција.

Верски празници и друга приватна породична окупљања као што су венчања се такође лимитирају на максимално 30 особа.

Продужена је мера обавезног ношења маски напољу и унутра.

(Кликс)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)