ДОДИК ОТВОРИО НОВО ОДЕЉЕЊЕ У БОЛНИЦИ "СРБИЈА": Победа је изградити нешто ново!

С.М.

09. 11. 2020. у 21:02

СРПСКИ члан Председништва БиХ Милорад Додик, директор Завода за трансфузијску медицину РС, Гордана Гузијан и директор Болнице "Србија" у Источном Сарајеву Небојша Шешлија отворили су вечерас објекат трансфузије у овој здравственој установи.

ДОДИК ОТВОРИО НОВО ОДЕЉЕЊЕ У БОЛНИЦИ СРБИЈА:  Победа је изградити нешто ново!

С.М.

Након пресецања врпце Додик је изразио задовољство што је је овај објекат адаптиран и што ће служити, не само Заводу за трансфузиологију, већ и за потребе Болнице "Србија", али и свих грађана са подручја Сарајевско-романијске регије.

-Драго ми је што је договорено да то буде за потребе Завода и да то рјешава још један проблем који је био ургентан, у оквиру самих услуга болничког карактера, рекао је српски члан Председништва.

Он се присетио да је приликом једне од посета Болници питао чему служи објекат чији је назив "Бањалука", а који је био девастиран и напуштен, те додао да је тада договорено да ће он бити сређен, јер је непримерено да један такав објекат буде поред новог објекта ове здравствене установе.

-Волим да долазим на место где обележавамо нашу победу, а свакако је победа изградити било шта ново што служи људима, болници, рекао је Додик, те додао да му је задовољство да се уради нешто што остаје.

Он је истакао да ће када поново буде долазио у Болницу "Србија", за коју је рекао да је било идеја да се расформира, још док је била болница "Касиндо", знати да је објекат трансфузије плод заједничког рада, њега и менаџмента ове здравствене установе.

-Овај проблем смо решили и сада идемо даље, у рјешавање наредних, истакао је Додик и поновио да је отварање овог објекта од великог значаја јер ће служити грађанима, љекарима, те помоћи успешном лечењу грађана ове регије.

Шешлија је рекао да је као добровољни давалац крви препознао озбиљност проблема да у Болници "Србија" нема простора за раднике Завода за трансфузијску медицину, те да се обезбиједе бољи услови за њихов рад.

Према његовим ријечима, адаптација овог објекта коштала је 175.000 КМ.

Он подсетио да је објекат "Бањалука" отворен још 1921. године, те нагласио да од тада датира и његова улога у самом кругу болнице.

Гузијанова је истакла да је организациона јединица Завода у Касиндолу била у неадекватним условима, тако да су радници радили у отежаним околностима.

-Очекивали смо решење проблема са преселењем болнице у нови објекат, што се није остварило, тако да је у последње две године, доласком Шешлије на место директора Болнице, указано на тај проблем, рекла је Гузијанова.

Шеф Службе трансфузије у Болници "Србија" Јелена Стојановић Лукић рекла је да је отварање овог објекта од великог значаја за становнике комплетне регије, те појаснила да је трансфузија једна од базичних грана медицине.

-Њен развој је омогућио развој и осталих грана медицине, нарочито хируршких, али осталих, истакла је она, те подсјетила да од 1992. године, од како је основана општа болница у Касиндолу, одмах основана и трансфузија, која је све до данас била у старим и неусловним просторијама.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)