ХРВАТСКИ ПРЕМИЈЕР ПЛЕНКОВИЋ: Пооштраваћемо мере, али да избегнемо затварање

Танјуг

29. 10. 2020. у 01:00

ХРВАТСКИ ПРЕМИЈЕР ПЛЕНКОВИЋ: Пооштраваћемо мере, али да избегнемо затварање

Фото АП

ХРВАТСКИ премијер Андреј Пленковић изјавио је вечерас да ће се с порастом броја оболелих и преминулих од Ковида-19 пооштравати епидемиолошке мере, али да ће настојати да избегне затварање и увођење рестриктивних мера попут оних које су биле на снази на пролеће.

-Ситуација је под контролом. Утакмицу балансирања између одржавања здравља и економских активности мораћемо да водимо док се не дође до вакцине. До тог тренутка пооштраваћемо мере, али и настојати да избегнемо затварање и број рестриктивних мера какве смо имали на пролеће- рекао је Пленковић.

Коментаришући увођење карантина у многим европским земљама, укључујући у Немачкој, Пленковић је истакао да је у Хрватској, након погоршане епидемиолошке ситуације, донет нови пакет мера ради онемогућавања ширења заразе.

-Бројеви у многим државама Европске уније су пуно гори него у Хрватској- рекао је Пленковић новинарима после заједничке седнице Председништва и Националног већа ХДЗ-а, преноси Хина.

Он је позвао грађане, који су позитивни на корона вирус, да информишу службе о својим контактима и омогуће њихово праћење.

-Ако су људи искрени и наведу све контакте, тај посао је лакши- нагласио је хрватски премијер.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)