ХРВАТСКА ПРЕД КОЛАПСОМ: Од поноћи драстичне мере - ситуација са епидемијом вируса корона врло критична

Новости онлајн

26. 10. 2020. у 08:51

ХРВАТСКА ПРЕД КОЛАПСОМ: Од поноћи драстичне мере - ситуација са епидемијом вируса корона врло критична

Фото: Депоситпхотос

ПЕТ дана заредом Хрватска бележи рекордне бројке нових случајева вируса корона. Због тога у поноћ ступају на снагу нове епидемиолошке мере које подразумевају ограничавање окупљања, забрану продаје алкохолних пића током ноћи, обавезну физичку дистанцу...

Потпредседник хрватске владе и шеф Националног штаба цивилне заштите Давор Божиновић саопштио је да ће нове мере бити на снази 14 дана, после чега ће поново бити процењене.

- Одлуком о нужним епидемиолошким мерама ограничавају се окупљања. Желим да нагласим да доносимо одредбу којом је прописана строга мера физичког дистанцирања, избегавање блиског контакта у размаку од најмање два метра у затвореном и 1,5 метара у отвореном - навео је Божиновић.

Он је додао да ће бити забрањено одржавање свих јавних догађаја и окупљања с више од 50 особа, пренео је портал „Индекс“.

Божиновић је прецизирао да на свадбама, као и сахранама, може да буде највише 30 особа, а на осталим приватним свечаностима и окупљањима највише 15. Како је додао, спортска такмичења биће без публике.

Јавни догађаји, окупљања и свечаности могу да трају најдуже до 22 сата, осим свадби које могу да трају до поноћи.

- Уводи се забрана продаје алкохолних пића од поноћи до 6 ујутру. Обавезно ће бити коришћење маски за лице или медицинских маски на отвореном када није могуће одржавати физичку дистанцу и обвезно коришћење маски приликом уласка и боравка на гробљима - казао је Божиновић.

Подсетимо, у Хрватској је у недељу потврђен још 2.421 нови случај заразе вирусом корона, а осам особа је умрло.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)