МИСТЕРИЈА НА ЈАДРАНСКОЈ ОБАЛИ: Пронађена напуштена јахта, друга за годину дана!

Танјуг

18. 10. 2020. у 18:51

МИСТЕРИЈА НА ЈАДРАНСКОЈ ОБАЛИ: Пронађена напуштена јахта, друга за годину дана!

Фото: Депоситпхотос

АЛБАНСКА поморска гранична патрола пронашла је напуштену јахту једрилицу која је пловила под словеначком заставом у близини области Поток.

Како се наводи, јахта је посматрана два дана, али није било примећено никакво кретање нити унутар јахте, нити на палуб, па је синоћ извучена до луке у граду Шенћин.

На јахти “Таи-Пан” за коју се претпоставља да је испловила из Грчке и била усмерена ка Црној Гори, нису пронађена документа, али постоје сумње да су је особе које су биле на њу одмах напустили након што су приметили патролу полиције.

Албанска полиција је покренула истрагу у сарадњу са лучким властима суседних земаља.

Према полицијским сазнањима, такве јахте су увек праћене сплавом и сматра се да се сплав удаљио пре него што је дошла полиција, због чега постоје сумње да се јахта користила за пренос дроге.

Ово је друга напуштена јахта пронађена у близини грађа Шенћин. Пре годину дана била је пронађена турска јахта којом је пловио Сезгин Јавуз, који се и даље води као нестала особа.

Овај догађај такође се сматра као покушај за трговину дрогом из Албаније у Грчку, а крања дестинација Турска, односно туристичке области Измир и Анталија, али о томе још нема информације у овој истрази албанске полиције.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)