ПОЛИЦИЈА ПРЕТРЕСЛА КУЋУ НАПАДАЧА ИЗ ЗАГРЕБА: До пушке дошао преко оца ратног ветерана, породица присуствовала препаду полиције

Танјуг

13. 10. 2020. у 00:08

ПОЛИЦИЈА је претресла кућу младића Данијела Безука, који је јутрос на Марковом тргу у Загребу испред улаза у зграду владе с више метака ранио полицајца, а затим извршио самоубиство.

ПОЛИЦИЈА ПРЕТРЕСЛА КУЋУ НАПАДАЧА ИЗ ЗАГРЕБА: До пушке дошао преко оца ратног ветерана, породица присуствовала препаду полиције

Фото: Фацебоок

Породичну кућу у селу Клетиште код Кутине у којој је Безук живео са родитељима полиција је оградила, а испред куће била су полицијска возила.

У току претраге куће били су присутни родитељи нападача и његов брат.

Претпоставља се да је младић преко свог оца, ратног ветерана, дошао до оружја. Према информацијама које су се до сада појавиле, реч је о аутоматској пушци, али за то још нема званичне потврде.

Директор полиције потврдио је да је реч оружје пронађено, као и да је полиција у породичној кући нападача где жели да уђе у траг пореклу оружја и прикупи друге доказе или информације о мотиву.

Ујак нападача, Мате Безук, који живи у једној од суседних кућа рекао је да његов нећак "није био агресиван ни корумпиран, а ђаво зна шта му је пало на памет".

Такође је описао како је сазнао за напад.

- Колега ми је послао поруку и написао: ''Ваш нећак је пуцао на полицију и наводно себи одузео живот''. Рекао сам да о томе ништа не знам, чуо сам на вестима да се нешто догодило у Загребу, ни на крај памети ми није било да је он отишао у Загреб - испричао је Безуков ујак.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)