УЈАК НАПАДАЧА ИЗ ЗАГРЕБА: Није био агресиван, а шта му је дошло у главу, ни враг не зна

Novosti online

12. 10. 2020. у 18:41

Младић Данијел Б, који је јутрос на Марковом тргу испред улаза у зграду владе с више метака ранио полицајца па се 20-ак минута касније убио, живео је у селу Клетиште код Кутине.

УЈАК НАПАДАЧА ИЗ ЗАГРЕБА: Није био агресиван, а шта му је дошло у главу, ни враг не зна

Фото: Фејсбук

Породичну кућу у којој је Безук живео с родитељима оградила је полиција, а испред куће су полицијска возила.

Претпоставља се да је управо од оца, који је ратни ветеран, дошао до оружја. Према информацијама које су се до сада појавиле реч је о аутоматској пушки, но још увек за то нема званичне потврде.

Данијел Б. је, подсетимо, након што је пуцао у полицајца на Фејсбуку оставио поруку: "Доста је било превара и безобзирног гажења људских вредности без одговорности".

Профил нападача на којем је објављивао и како машта о томе да "скида Србе", као и фотографије с обелжјима ХОС-а те пре Томпсоновог концерта у Глини, је у међувремену нестао с Фејсбука.

Незванично се сазнаје да је полиција оградила кућу како би се обавила претрага.

У једној од суседних кућа живи ујак нападача, Мате Б.

Ујак: Није био агресиван

- Он је код мене знао ту стати, попити сок. Јавио би се, поздравио, знао је на мобилни да назове. Није био агресиван ни покварен, а шта му је дошло у главу, ни враг не зна. Има два брата - испричао је ујак.

Описао је и како је сазнао за напад.

- Колега ми је послао поруку, написао је: "Твој нећак је пуцао на полицију и наводно је сам себи одузео живот". Рекао сам да не знам ништа о томе, ја сам чуо на вестима да се нешто догодило у Загребу, ни на крај памети ми није било да је он отишао у Загреб - рекао је.

(Индекс.хр)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)