АНТИ КОРОНА: Протест против мера за сузбијање короне у Ријеци

Танјуг

10. 10. 2020. у 18:23

АНТИ КОРОНА: Протест против мера за сузбијање короне у Ријеци

Фото: Депоситпхотос

НЕКОЛИКО стотина људи окупило се данас на протесту против мера за сузбијање корона вируса у Ријеци, који као и недавни протест у Загребу, носи име Фестивал слободе.

Познати ријечки интелектуалац Хрвоје Пенде, говорећи о мерама у свету рекао је да у неким земљама полиција има право да упада у куће ако сумња на непоштовање мјера, да у Кини неколико стотина милиона камера прати људе, а када је споменуо улогу Била Гејтса у пандемији чули су се усклици негодовања.

Окупљенима је певао Ален Витасовић који их је поздравио речима "Смрт фашизму-слобода народу".

Активисткиња Жана Бебер такође је говорила против мера националног штаба цивилне заштите, али и портив власти.

"Док смо били затворени код куће, они су ждрали, пијанчили, пунили торбе готовином у друштву ноћних дана", рекла је Бебер, преноси Index.hr.

У најави скупа, организатор, "Иницијатива Права и слободе" навела је да је циљ да се преиспитају "мере ограничавања људских права и слобода које су донете у протеклих неколико месеци током коронакризе".

"Иницијатива је настала као одговор на несразмеран однос између мера којима се урушавају принципи демократског друштва и реалне јавноздравствене опасности узроковане вирусом САРС-ЦоВ-2 поткрепљене резултатима досадашњег искуства и научним чињеницама", стоји у најави.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)