КРВАВИ СУКОБ МИГРАНАТА У БИХАЋУ Две особе убијене, 18 повређених

Танјуг

01. 10. 2020. у 08:29

КРВАВИ СУКОБ МИГРАНАТА У БИХАЋУ Две особе убијене, 18 повређених

Фото Д.Поздеровић

ДВЕ особе су убијене, десет је тешко повређено, а осам лакше у сукобу веће групе миграната у близини насеља у Бихаћу у Жегару.

Како је додао, сукоб се десио тачно иза Кантоналне болнице у Бихаћу на Жегарском пољу где заправо мигранти имају "дивље" шаторско насеље који им је прелазни пут до Пљешевице према Хрватској.

-Одмах по дојави наше полицијске патроле изашле су на место догађаја и у том тренутку је затечено између 70 и 80 миграната који су износили и повређене. Ради се о сукобу групе миграната из Авганисатана и Пакистана. Сви повређени и мртви су држављани Пакистана, идентитет још није познат, тек ћемо радити на утврђивању. У консултацији с тужиоцем потврђено је да се ради о кривичном делу убиство-казао је Шиљдедић.

Шиљдедић је саопштио да ће полиција радити на увиђају, али да истрагу додатно отежава претпоставка да су мигранти који су учествовали у сукобу вероватно побегли у шуму која је у близини.

-Сада би највероватније требало да претражимо тај терен и вршимо потрагу како бисмо их све пронашли. Место на којем су се сукобили, није насељено, реч је о ливади, али је у непосредној близини насељеног подручја и болнице тако да су грађани били узнемирени и у потенцијалној опасности. У сукобу су кориштени ножеви и тупи предмети-рекао је Шиљдедић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)