МИГРАНТИ ИСЕЉЕНИ ИЗ ЦЕНТРА БИХАЋА: Полиција затворила мигрантски камп Бира

Танјуг

30. 09. 2020. у 21:04

ПОЛИЦИЈА Унско-санске жупаније данас је затворила камп за смештај илегалних миграната који се налазио у средишту Бихаћа преместивши све особе које су се тамо налазиле у камп у селу Липа удаљеном двадесетак километара.

МИГРАНТИ ИСЕЉЕНИ ИЗ ЦЕНТРА БИХАЋА: Полиција затворила мигрантски камп Бира

Мигранти у Кладуши и Бихаћу/ Фото Д. Поздеровић

"Од вечерас нема вшше ниједног мигранта у прихватном центру Бира", потврдио је у вечерњим сатима Нермин Кљајић, министар унутрашњих послова Унско-санске жупаније додајући како је премештање миграната протекло без потешкоћа.

Осамдесетак малолетника који су се налазили у центру смешстеном у кругу некадашње фабрике "Бира" премештено је у новоформирани центар у насељу Борићи, а стотине одраслих нови су кров над главом добили у кампу "Липа", али неки од њих одмах су одлучили да наставе пут ка граници с Хрватском док је мања група одлучила да се пребаци у Сарајево, преноси Хина.

Кљајић је истакао је да се у претходне две године, када је у "Бири" боравило више од хиљаду миганата, потврдило да су је смештај миграната у средишту урбаних зона лоше решење.

Сада следе кораци који би требало да воде и затварању кампа "Мирал" у Великој Кладуши.

У БиХ тренутно борави више од 7.000 илегалних миграната који настављају да пристижу преко слабо контролиране границе БиХ са Србијом и Црном Гором.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)