СЕНЗАЦИОНАЛНИ ОБРТ У АФЕРИ "ЈАНАФ": Новац намењен за Колиндину предизборну кампању?

Јурица Керблер - Стални Дописник из Загреба

29. 09. 2020. у 00:15

СЕНЗАЦИОНАЛНИ ОБРТ У АФЕРИ ЈАНАФ: Новац намењен за Колиндину предизборну кампању?

Фото: Фацебоок

ГОТОВО 2 милиона куна колико је пословни човек Крешо Петек предао пре неколико месеци у једном загребачком клубу није био мито за директора Јанафа Драгана Ковачевића, већ паре за предизборну кампању Колинде Грабар-Китаровић.

Тврди то загребачки ”Национал”, уз податак да у тренутку када је са кесом пуном новца Петек ушао у просторије клуба Ковачевића уопште није било, већ је тамо седео Јаков Китаровић, Колиндин супруг.

Да се ствар посве закомпликује и Петек, који је тренутачно у затвору, градиће своју одбрану како је новац наменио за кампању бивше председнице.

Ако се то заиста докаже, афера Јанаф могла би да прерасте у највећу аферу која је икада забележена у Хрватској.

То би крајње угрозило и сам владајући ХДЗ, који је подржавао кампању Колинде Грабар-Китаровић, а који у својој историји има још сличних афера са новцем за разне кампање.

Наводно је разлог што полиција одмах на лицу места није ухапсила Крешу Петека управо чињеница што је у клубу седео Јаков Китаровић, а без обзира на све биће изузетно тешко доказати коме су била намењена два милиона куна, због којих је смењен моћни шеф Јанафа Драган Ковачевић који је такођер у затвору.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)