АФЕРА ЈАНАФ ПОТРЕСА ХРВАТСКУ: Ухапшени Ковачевић власник два гробна места у Алеји великана

Танјуг

24. 09. 2020. у 14:10

АФЕРА ЈАНАФ ПОТРЕСА ХРВАТСКУ: Ухапшени Ковачевић власник два гробна места у Алеји великана

Фото:

ЈЕДНА од занимљивости везана за ухапшеног шефа Јадранског нафтовода (Јанаф) Драгана Ковачевића, који је ухапшен са још 10 особа због сумње да је део корупционашке афере која последњих дана потреса Хрватску, јесте да је он и власник два гробна места у једној од парцела у Алеји кестена на загребачком гробљу Мирогој.

У поменутој алеји, која се колоквијано назива још и заслужних грађана или великана, Ковачевић је саградио гробницу од црног гранита, а питање које се поставља јесте како је до тога дошло.

Хрватски портал Индеx пише да је Ковачевић добио два гробна места на једној парцели за које је платио између 200.000 и 300.000 куна, а која тенутно вреде око пола милиона куна без споменика, који би могао да вреди исто толико.

Градоначелник Загреба Милан Бандић је најавио да ће од бивше директорке Љерке Цхосић тражити објашњење.

Поставље се и питање ко може бити сахрањен у тзв. Алеји великана када се зна да о гробном месту одлучује Комисија коју именује градоначелник.

"То су одлуке које задужују генерације Загрепчана и било каква мала грешка може нарушити схватање тзв. Алеје великана, а то су они који су живели часно и остају великани за читав живот", рекла је Бандићева заменица Оливера Мајић.

Као један од критеријума за додељивање места у тзв. Алеји великана у Загребу јесте да је реч о покојнику, односно да живи не могу да га унапред добију или купе, додаје Индеx..

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)