АФЕРА ЈАНФ: Јаков Китаровић крунски сведок

Ј. Керблер - Од сталног допиника из Загреба

21. 09. 2020. у 23:04

АФЕРА ЈАНФ: Јаков Китаровић крунски сведок

Фото: АП

ЈАКОВ Китаровић, супруг бивше хрватске председнице Колинде Грабар-Китаровић биће један од крунских сведока догађаја када је Драган Ковачевић, сада већ бивши шеф Јанафа, државне нафтне за дистрибуцију нафте, наводно примио мито од 1,9 милиона куна.

Иако је полиција тај дан пратила све који су се окупили у једној згради у Загребу где је Ковачевић имао седиште једне од својих фирми снимила све госте који су се нашли код моћног председника Управе Јанафа није било интервенције, наводно да се не наштети имиџу председнице која се борила за други мандат.

Ковачевић је примио мито од пословног човека Креше Петека како би му обезбедио уносни посао од 40 милиона куна. Док је угледно друштво било код Ковбачевића, а међу њима и Јаков Китаровић, Петек је новац ставио у врећу ни јавио Ковачевићу ”да мало касни”. ”Полако, полако”, одговорио је Ковачевић, а полиција је снимила како улази у зграду и излази без вреће након двадесет минута.

Пре који дан садашњи председник Хрватске Зоран Милановић јавно је упитао зашто полиција није одмах интервенисала, а шириле су се гласине да се код Ковачевића окупљало и много утицајних политичара. Потврдио је то и бивши шеф државе Стипе Месић који је долазио до Ковачевића, али нико није до сада повезивао Јакова Китаровића са првим човеком Јанафа.

Наводно је ДОРХ желео да заштити моћне политичаре и угледне особе, јер су сви спорни сусрети где се могло радити о предаји мита, снимљени. Међутим до сада ништа није подузето, а сада ће бројни сведоци морати рећи што знају о спорним сусретима са Ковачевићем.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)