ЛИДЕР ХДЗ БиХ: Нема разлога да се Додик као доминантни предводник српског народа у БиХ не састаје са политричким врхом Хрватске!

С. М.

21. 09. 2020. у 15:51

ДРАГАН Човић, ХДЗ БиХ, оценио је јако корисном недавну посету Милорада Додика, српског члана Предсјеништва БиХ Загребу.

ЛИДЕР ХДЗ БиХ: Нема разлога да се Додик као доминантни предводник српског народа у БиХ не састаје са политричким врхом Хрватске!

Фото: ХДЗ БиХ

Навео је да је Хрватска значајан партнер Босни и Херцеговини те да ће у наредном периоду бити још сусрета.

-Ствари не треба скривати под тепихом, ми смо крајње подељено друштво, а овако смо несавршено организовани. Погледајте само какве ми расправе водимо у јавности, рекао је Човић.

Додао је и да се све несугласице требају заједнички расправити.

-Када сам разговарао са колегом Додиком пре одласка у Загреб, као и колегама које су га примале, јасно сам изнио свој став. Не видим разлог што се доминатни предводник српског народа у БиХ не би састао с било ким на свету или зашто се један члан Председништва који заиста представља свој народ не би нашао с било ким у свету, па и са Пленковићем и Милановићем, казао је Човић.

Човић је поручио и да прича лидера СДА Бакира Изетбеговића о томе је један од народа у БиХ већина или мањина представља грубо кршење Устава БиХ и да "овај пут неће проћи начин понашања Изетбеговића и других који тако мисле".

Коментаришући изјаве Изетбеговића која се тичу измена Изборног закона БиХ и споразума који су потписали СДА и ХДЗ БиХ у Мостару, Човић је рекао да га забрињава ниво односа према датој речи и пруженој руци или потписаном споразуму.

-Споразум који смо потписали прецизирао је да ће СДА и ХДЗ од 17. септембра до 17. децембра договорити елементе Изборног закона како би се решило питање легитимног представљања, да би се онда наредне године, која није изборна, све то завршило у парламентарној процедури. Међутим, коментар Изетбеговића после нашег састанка указао је на нека потпуно другачија промишљања, рекао је Човић.

Човић истиче да по питању потписаног споразума нема појашњења, јер је овог пута уз потписнике било шест сведока, а и јавност је све одмах имала на увид.

-Обавезали смо се да ће се након избора у Мостару бити одржан састанак. Надам се да ће много ствари бити решено у наредна два месеца и да неодговорна бошњачка политика, односно политика представника тих странака, неће изазвати непотребну реакцију и заштиту интереса хрватског народа у БиХ, рекао је Човић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)