НИКОЛА СЕ ПОСЛЕ 300 ДАНА ВРАТИО КУЋИ И ПРЕМИНУО: Морнар који је био заробљен на броду због короне изненада умро

Новости онлине

20. 09. 2020. у 22:46

НИКОЛА СЕ ПОСЛЕ 300 ДАНА ВРАТИО КУЋИ И ПРЕМИНУО: Морнар који је био заробљен на броду због короне изненада умро

Фото: Фацебоок

НИКОЛА Јаклин, Вараждинац који се почетком седмице након више од 300 дана искрцао с брода Загреб Атлантске пловидбе, изненада је преминуо пише Вараждински.

Породица и пријатељи су у шоку и не верују да се то догодило. Од Николе су се почели да се опраштају на друштвеним мрежама.

Подсетимо, Никола је на наведеном броду радио као кувар. Испловио је из Дубровника у новембру прошле године и у марту је требало да се врати кући. Међутим, 15 дана пре смене посаде стигла је вест да се због короне луке затварају за бродове.

На броду се тада, према Николиним речима, одвијала права драма. Избезумљени морнари, који месецима нису могли с брода ни кући, били су на рубу живаца. Инциденти су били све учесталији, а заповедник је тражио помоћ послодавца.

- Скроз смо исцрпљени. Тумарамо по броду. Температура на палуби је 50, у стројарници су измерена 52 степена. Заповедник не даје никакве наредбе, обављамо само основно за функционисање брода. Нико више ни с ким не разговара. Кад смо дошли на брод, сви су имали неки сјај у очима, знали су зашто су се укрцали, имали су разлог за живот. Те су очи сад празне. Страшне. Физички и психички смо пред колапсом - рекао је пре само неколико седмица Јаклин.

А онда, после девет дугих месеци, коначно је дочекао да дође својој кући. Сав одушевљен је причао како чека да се одмори... Правио је планове за даљи живот, који су нажалост прекинути.

Најбоља пријатељица Силвија се потресним речима опростила од Николе.

- У животу постоје ретки људи које називамо својим анђелима. Жалосно је кад тај, један од ретких анђела, напусти ово место. За мене си био најлепши анђео с манама, за којег бих била спремна учинити све, као и ти за мене. Пријатељу несебични, пожртвовни, волео си живот, изазове, твоје је срце било огромно, пуно емпатије. Јавио си ми се јутрос у сновима да си у реду да си купио с татом радионицу. Увек си волео дрво и играо се с њиме и знала сам да си то ти, не обичан сан. Хвала на ручку прекјуче. Наше хреновке. Јесмо се слатко насмејали. Драги мој знам да си ми добро, желим веровати у то. Фалићеш ми много на овом лудом свету. Хвала ти још једном на свему, да си испунио седам година мог живота. Фалићеш ми јако, али кроз молитве бићу с тобом - написала је Силвија опраштајући се од Николе.

(Телеграф)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)