ДЕТАЉИ ПОГИБИЈЕ МАЛЕ НИКОЛИНЕ (11): Жена је покушала да улети у ватру, ја јој нисам дао (ВИДЕО)

Новости онлине

19. 09. 2020. у 18:52

ДЕТАЉИ ПОГИБИЈЕ МАЛЕ НИКОЛИНЕ (11): Жена је покушала да улети у ватру, ја јој нисам дао (ВИДЕО)

Фото: Принтсцреен

ЈЕДАНАЕСТОГОДИШЊА Николина страдала је у пожару који је у ноћи између петка и суботе око 2:20 часова захватио породичну кућу у Јајцу.

Иако се још не зна узрок пожара, претпоставља се да је пожар изазвала свећа јер породица Ћосић годинама живи без електричне енергије у трошној кући, пише Јајце Онлине.

- Дошло је до пожара у улици Иве Андрића у Општини Јајце у којем је смртно страдало дете. На терен су одмах изашли службеници полиције као и ватрогасци. Пожар је убрзо угашен, а тренутно се утврђује шта је тачно покренуло пожар - рекли су у МУП.

Мајка Неда и очух Суад покушали су да избаве девојчицу из собе у пламену, али нису успели.

- Јуче сам цео дан радио око дрва и уморан сам дошао кући. Јако рано сам легао да спавам тако да се нисам будио до кобног момента кад сам осетио дим. Ја и супруга одмах смо устали и кренули према њеној соби, али нисмо могли да уђемо од пламена да спасимо нашу Николину. Супруга се одупирала и хтела је кроз пламен да уђе, али једва сам је спречио јер и она би сигурно настрадала - прича дрхтавим гласом Суад.

Недавно су добили принову, Неда је на свет донела још једну девојчицу. Осим тога имају још једну девојчицу која има свега 16 месеци.

- Тешко преживљавамо све ово, а најгоре је то што се супруга породила пре 7 дана. Не сме никакве лекове да пије јер храни бебицу. Ово је  тежак ударац за свр нас, а за њу поготово јер психички је скроз пала - каже Ћосић за Јајце Онлине.

Породицу Ћосић данас је посетио општински начелник, и директорка Центра за социјални рад Јајце који су их изместили из трошне браке у принудни смештај и уручили им помоћ.

Из бараке су изашли с пар кеса само, све што су имали изгубили су у трену.

- Остали смо без ичега, све нам је потребно. Хране имамо за неколико дана, а највише нам недостаје гардероба за нас, али и за децу. Поред свега највећи проблем су пелене за бебе, лекови и остале потрепштине - каже Суад Ћосић.

Од Николине се опраштају и упосленици ОШ “Берта Кучера” као и њене школске колеге.

- Још смо тужни као и у тренутку када смо сазнали да Николине више нема. Искрено саосећамо с губитком, јер Николина није била само наша ученица, она је била невероватна девојчица и у разиграности и доброти упркос свим животним недаћама узор многима од нас. Поносни смо што је била део нашег живота, као што ће то бити и даље док се не сретнемо на неком бољем месту - рекли су из ове школске установе.

Она је била узорно дете и поред нехуманих услова живота имала је времена да тренира и кошарку у КК “Водопад” Јајце.

- Е животе, тежак ли си! Николина моје дете – кад је први пут дошла на тренинг какву је енергију унела у групу – културна, весела, распричана девојчица, пуна живота; упорна и марљива. Било ми је драго радити с њом и слушати њене приче, заиста је знала измамити осмех на лице. Почивај у миру анђеле мали, сад си на неком бољем мјесту. Мирно спавај - поручио је њен тренер Кенан Чејван.

(Телеграф)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)