ШТА СЕ ДЕШАВА СА КОЛИНДОМ: Бившу председницу Хрватске чека дуг опоравак

Ј. Кеблер, од сталног дописника Загреб

14. 09. 2020. у 09:20

БИВШУ хрватску председницу Колинду Грабар Китаровић после операције вратне кичме чека дуг опоравак код куће, под сталном лекарском контролом.

ШТА СЕ ДЕШАВА СА КОЛИНДОМ: Бившу председницу Хрватске чека дуг опоравак

Фото Фејсбук

Операција коју је водио тим предвођен угледним лекаром Мирославом Вукићем из КБЦ "Ребро" у Загребу прошла је без компликација, а олакшан јој је притисак на корен живца, што је до захвата изазивало велику бол. Реч је о компликованом захвату, а Колинда је имала проблема и на доњем делу кичме.

Проблеме са кичмом она је имала још од времена када је, као заменица главног секретара НАТО, из Брисела дошла у Загреб, али није желела на операцију, пошто је постала шефица државе. У последње време болови су били изузетно јаки, десна рука јој је често била блокирана од бола, па је имала велики проблем и да се потпише. Временом су почели проблеми са равнотежом, тешко је закопчавала дугмад, отварала бочицу воде, приносила кашику устима, или се шминкала.

Колинда Грабар Китаровић је захвалила свима који су јој послали поруке са жељама за брзо оздрављење. Међу њима је и председник Србије Алексдандар Вучић.

Колинда је тренутно чланица Међународног олимпијског одбора и каже да се више неће политички активирати, већ ће бити окренута спорту и активностима унутар МОО. Чека је и довршетак доктората на Факултету политичких наука.

Њена кћерка студира у Америци, а син је у Загребу. Породица живи у центру Загреба, а испред зграде у Бауеровој улици је још обезбеђење из времена док је била шефица државе. Колинда користи и аутомобил, а служба МУП-а оцениће до када ће имати право на обезбеђење.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Max

14.09.2020. 09:53

Nema sta dezurna sluzba MUPa da procjenjuje. Kao bivsa predsjednica drzave Kolinda ce dok je ziva biti sticena osoba. Isto kao sto su to Mesic,Josipovic i sto ce biti Milanovic kada ne bude vise predsjednik.