ПОСЛЕ ЗАПЛЕНЕ ТОНЕ КОКАИНА: Криминалне групе са Балкана контолишу шверц у Шпанији?

Танјуг

12. 09. 2020. у 21:45

ПОСЛЕ ЗАПЛЕНЕ ТОНЕ КОКАИНА: Криминалне групе са Балкана контолишу шверц у Шпанији?

Фото: Танјуг/АП

У ШПАНИЈИ је све већа присутност чланова криминалних група из источне Европе, попут Албаније, Црне Горе, Хрватске и Босне и Херцеговине, саопштила је данас шпанска Цивилна гарда након што је зауставила једрилицу с троје хрватских држављана код којих је пронашла тону кокаина.

"Криминале групе из наведених земаља налазе се углавном у стратешким зонама за путовања преко Атлантског океана, попут Канарских острва, северне покрајине Галиције и јужне обале Шпаније. Групе које тамо оперишу одговорне су за велики део увоза кокаина у Европу", навела је шпанска полиција на својој интернет страници, преноси Хина.

Цивилна гарда је у уторак ујутро пресрела хрватску једрилицу на удаљености од 88 миља западно од канарског острва Ла Палма.

Једрилица је пловила под хрватском заставом а посаду су чинила тројица хрватских држављана. Након прегледа због сумње на кријумчарење дроге једрилица је дотегљена до острва.

Претрагом једрилице пронађено је 980 пакета са око 1000 килограма кокаина, саопштила је Цивилна гарда.

„Према проценама шпанских колега, улична вредност заплењеног кокаина је већа од 40 милиона евра. Према до сада прикупљеним сазнањима кокаин је био намењен европском, шпанском и хрватском илегалном нарко тржишту", саопштила је хрватска полиција.

Како је навела Цивилна гарда, троје хрватских држављана од раније је повезано с трговином дрогом и трговином оружјем.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)