ПЛЕНКОВИЋ: Хрватска не би имала 7,5 милиона туриста, да границе нису биле отворене

Танјуг

08. 09. 2020. у 14:04

ПРЕМИЈЕР Андреј Пленковић изјавио је данас да свима треба да буде јасно да Хрватска не би имала 7,5 милиона туриста да границе нису биле отворене.

ПЛЕНКОВИЋ: Хрватска не би имала 7,5 милиона туриста, да границе нису биле отворене

Фото: Танјуг

Додао је да је намерно за ЦНН рекао да је отвореност Хрватске био планирани "калкулантски ризик".

-Намерно сам то рекао на ЦНН-у, јер све остало што није контролисани ризик би био комплетни „лоцкдоwн“ и карантин. Више немате ниједну владу на свету која ће заговарати такву политику-рекао је Пленковић новинарима у Загребу после 15. конвенције хрватских извозника.

-Сада када ћемо и нашим мерама и мерама других земаља омогућити, по мени, смирење броја, тада ћемо и очекивати отворање границе. То је у суштини логика-рекао је Пленковић.

Он је додао да су тако радиле и све његове колеге, пренели су хрватски медији.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (3)

S juga

08.09.2020. 16:30

Hrvatska je napravila odlican rezultat zato sto postoje preduvjeti za to: odlicne ceste, 7 medunarodnih zracnih luka, odlicni hoteli, uredeni kampovi, solidna carter flota raznih plovila, uredene vile s punim komforom u ruralnom dijelu i pristupacne cijene. Kvalitetna radna snaga i urodena gostoljubivost. Ali sve ovo se radi dugi niz godina jer ne moze se preko noci postati hoteljeri, ugostitelji i ostala prateca zanimanja.