СРБИ ЗАУЗЕЛИ БРИОНЕ: Док због страха од короне туристи напуштају Хрватску, наши и не помишљају на то

Јурица Керблер - Стални Дописник из Загреба

23. 08. 2020. у 07:00

СРБИ ЗАУЗЕЛИ БРИОНЕ: Док због страха од короне туристи напуштају Хрватску, наши и не помишљају на то

Танјуг

ДОК траје масовни одлазак иностраних туриста са Јадрана, Срби остају и не помишљају на одлазак.

На Брионима су и најбројнији, заузели су готово све хотелске капацитете и корона их није преплашила.

- Не помишљам на прекид летовања са породицом - каже нам млади инжењер електротехнике Драган, који већ другу годину долази на Титово острво. - Овде нема вируса, а Аустријанци и Италијани су отишли јер им прети 14-дневни карантин.

Срби, којих је додуше мање него лане, остају и у Ровињу, Опатији, Новом Винодолском, али ипак избегавају средњи Јадран, где је и највише заражених. Само јуче је пријављено готово 90 случајева заразе у Далмацији, а стручњаци сматрају да је заражених много више него што откривају бројке.

У ДАЛМАЦИЈИ ЉУТИ ЗБОГ ОПТУЖБИ

"НИСМО ми криви, већ штаб цивилне заштите", љуте се становници Далмације у које сви упиру прст због ширења короне. Од 83 заражене особе које су јуче тестиране чак је девет туриста, па се масовно ограничава рад кафића и свих места где се окупљају млади.

Преко ноћи Јадран су напустили многи туристи из Аустрије, али их је још увек око 15.000. Међу туристима који су се вратили из Хрватске чак је 450 заражених, а Аустријанци који су остали покушавају да направе тест пре повратка како би избегли карантин. Много је нервозе, али и повишених тонова, док аустријски шеф дипломатије Шаленберг поручује да ће Хрватска бити скинута са црвене листе чим бројке о зараженима буду мање.

Танјуг

Последњих дана број заражених се креће око 250, па су и Британци донели одлуку да њихови грађани под хитно морају да напусте Хрватску. За већину је то било веома скупо, јер су летови из Сплита, Загреба и других места поскупели за 300 до 400 одсто, док је владала права јагма за карте. Већина туриста боји се да ће морати у карантин, што би им закомпликовало одлазак на посао.

Туристи напуштају Хрватску - Танјуг

Немци траже од својих туриста да не иду у Далмацију, док је Словенија ставила Хрватску на црвену листу, што значи брзи повратак туриста са Јадрана.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (12)

Stela

23.08.2020. 08:03

Свакога ко оде у тај Павелићстан ставити по повратку у двонедљни карантин. Након карантина спровести стручно психолошко посматрање.

Riki

24.08.2020. 18:18

@Stela - o čemu ti to? kad je istra bila pavelićeva ? taj razbojnik je dao talijanima najvrjednije bisere mediterana da bi izdao vlastiti narod i da bi jasenovac postao najveće stratište u evropi (što niko ne spominje osim srba) , svejedno zločinac je kao i musolini koji je samo pravio gnjavažu hitleru...

bane kan

23.08.2020. 22:03

Pametni inzenjer, ne gadi mu se da ide u Hrvatsku. Malo su nam zla naneli, vaspitavaju decu da nas mrze, a nasi cim imaju malo vise para idu tamo da ih pocaste. Briga njega za oluju, etnicko ciscenje. Normalo da treba da ostane da sa njima podeli epidemiju, oni su mu "braca", dok mu neko ne izbije zub. Grci imaju lepa ostrva i vole nas