НЕЋЕ НОВЕ МИГРАНТЕ: Незадовољство локалног становништва Бихаћа, Велике Кладуше и Цазина (ФОТО)

С. МИШЉЕНОВИЋ

21. 08. 2020. у 06:07

ЗАТО што федерална и власт на нивоу БиХ нису смислили шта да раде са мигрантима који су окупирали градове Бихаћ, Цазин и Велика Кладуша, житељи Унско-санског кантона (УСК) већ три године муку муче са око 4.000 невољника пристиглих из разних земаља.

НЕЋЕ НОВЕ МИГРАНТЕ: Незадовољство локалног становништва Бихаћа, Велике Кладуше и Цазина (ФОТО)

Фото: Аваз

Проблем локалног живља у Великој Кладуши са више од хиљаду миграната је кулминирао протеклих дана, кад су грађани организовано изашли на улице и спречили аутобусе из осталих делова БиХ, а пре свега из Сарајева, да у њихову средину довозе нове контингенте.

Због свега тога, ангажована је и полиција...

- Транспорт мигранaта према Унско-санском кантону је забрањен до даљег и то је одлука безбедносних агенција ФБиХ - поручио је комесар МУП у УСК Мујо Коришић, а овдашњи људи сумњају да ће то остати на снази, па подсећају надлежне на то да мигранти навелико краду по граду, па безбедан није ни опран веш окачен да се осуши!

Нису ретки, сазнајемо, ни упади у куће, па људи из Кладуше траже помоћ државе.

Иначе, "окидач" за блокаду долазака нових миграната је био потез Сејада Карајића који је полупао прозоре на једном од аутобуса, после чега су му се у револту придружили и многи други суграђани.

Председник Скупштине у Великој Кладуши Фикрет Башић истиче да тренутна ситуација захтева хитну интервенцију надлежних институција, а подсећа и на то да су овде - још пре две године - донели одлуку којом се тражи измештање свих миграната с територије Велике Кладуше.

Фото: Аваз

Житељи Кладуше поред аутобуса
СРПСКА

СРПСКИ члан Председништва БиХ Милорад Додик каже да РС неће поштовати одлуку власти УСК..

- Мигранти који пролазе кроз територију Српске ће бити довезени на границу са Унско-санским кантоном и ту ће им бити речено да им је тамо пут - поручио је Додик и поновио да у РС неће бити сабирних центара.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)