ФЕКАЛИЈЕ НА ПЛАЖАМА У ХРВАТСКОЈ: Још две дубровачке плаже загађене

Танјуг

20. 08. 2020. у 17:01

ЈОШ ДВЕ дубровачке плаже загађене су фекалијама и сада је укупно шест плажа на којима се купање не препоручује.

ФЕКАЛИЈЕ НА ПЛАЖАМА У ХРВАТСКОЈ: Још две дубровачке плаже загађене

Фото: Александра Панајотовић

Дан након што је Завод за јавно здравле саопштио да су фекалијама загађене дубровачке плаже Шулић, Данче, Хотел Белви и Хотел Риxос, списку су придодате и плаже у Ували Сумратин и код Хотела Вис 2.

Загађење фекалијама, односно бактеријом ешерихија коли још две плаже потврђено је јуче испитивањем квалитета мора на тим купалиштима.

У Ували Сумратин загађење је уочено приликом узорковања које је уследило након престанка ранијег краткотрајног загађења, а код Хотела Вис 2 након пријаве, саопштио је у данас жупанијски Завод за јавно здравство.

Узимање узорака мора понављаће се док загађење не нестане, а до даљњег се купање не препоручуе, наводи се у саопштењу, које је пренела загребачка Н1.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

sosessr

20.08.2020. 17:25

Split je takodjer veoma zagadjen Najgora situacija je u Splitu Split je najveci grad koji nema rijesen problem Kanalnim odvodjenje u more svaki Splicanin vam moze reci koliko cesto se osjeca veoma neprijatan miris iz mora na nekim mjestima i neprekidno... Ko zeli ovo da projvjeri moze da pogleda reportazu na YT kanalu koji vodi najpoznati Hrvatski Yutjuber Branimir Kramber tu mozete vidjeti Gdje Kramber sa jos nekoliko lokalnih Splicana se spusta na obalu i govori o nerjesenij kanalizaciji i nepriajtnom mirisu skojim ti ljudi bukvalno zive. Znaci svako ko zeli da provjeri moze i to lako! Lijep Pozdrav iz Zagreba