АКЦИЈА СЛОВЕНАЧКЕ ПОЛИЦИЈЕ: Ухапшено 257 миграната и седам кријумчара

Танјуг

19. 08. 2020. у 18:53

АКЦИЈА СЛОВЕНАЧКЕ ПОЛИЦИЈЕ: Ухапшено 257 миграната и седам кријумчара

Фото ЕПА

СЛОВЕНАЧКА полиција у току прошле ноћи ухватила је више група са укупно 257 страних држављана који су илегално ушли у ту земљу, као и седам кријумчара, саопштено је данас.

Они су ухваћени током контроле границе коју чувају полицији из Љубљане и Новог Места на југу и југоистоку земље, а како би се спречили илегални уласци у земљу, преноси СТА.

Осим полиције, границу обезбеђују разне јединице опремљене дроновима и псима, нарочито на граници са Хрватском одакле долази већина миграната.

У току прошле ноћи ухваћено је неколико већих група, о којих је највећа ухваћена око Чрномеља где је пронађено 85 миграната, а међу којима је било 62 држављанина Авганистана и 22 из Пакистана.

У другој групи ухваћено је 48 особа из Бангладеша које је у земљу увезао један Украјинац, док је у области Церкнице ухваћено 42 миграната које је возило двоје Словенаца.

Девет Авганистанаца ушло је пешице у Словенију, а њима су помагала два возача - Авганистанац и Кубанац који су наставили пут ка Италији у колима са италијанским таблицама.

У околини Коцевја ухваћена су тројица Авганистанаца које је возио Украјинац.

Откривено је још 35 илегалних прелаза дуж границе земље.

Сви кријумчари су ухапшени.

У периоду од 1. јануара до 18. августа у Словенију је забележено 8.762 илегалних прелаза, што је незнатно мање него прошле године када их је било 8.802, саопштила је полиција и додала да је тренд пораста илегалних прелазака повећан последња два месеца.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)