СИТУАЦИЈА У ХРВАТСКОЈ ДРАМАТИЧНА: Словенија упозорава своје грађане

Novosti online

19. 08. 2020. у 17:00

ПОРТПАРОЛ Владе Словеније Јелко Кацин рекао је како ће Влада у четвртак одредити рок за повратак словеначких држављана из Хрватске како би избегли карантин.

СИТУАЦИЈА У ХРВАТСКОЈ ДРАМАТИЧНА: Словенија упозорава своје грађане

Новости

Време које ће им дати Влада да се врате биће до краја ове седмице „а можда и нешто више“, али то зависи и од броја новозаражених у Хрватској, казао је Кацин.

Додао је како је у Хрватској, с обзиром на данашњи опет рекордни број новозаражених „драматично“ и да је „све мање маневарског простора“.

- Број новозаражених у Хрватској опет се јако повећао, опет се очекују рекордне бројке - казао је Кацин, додавши да је хрватским новинарима који су га недавно на Крку питали хоће ли Словенија Хрватску ставити на своју црвену листу епидемиолошки несигурних дестинација казао да ће се „Хрватска ставити сама“ на ту листу ако не предузме драстичније мере за обуздавање епидемије.

- Чини се да број новозаражених у свим хрватским жупанијама расте и да стоје наше оцене да је у Хрватској пре неколико дана почео нови много јачи талас епидемије.

Како је рекао, видеће се како ће реаговати Хрватска Влада.

Додао је да ће се Словенцима који су сада у Хрватској дати „доста времена“ да се врате кући и избегну карантин, али и да се избегну застоји и гужве на граници, но да више од тога не може прецизирати јер ће крајњи рок за повратак у договору за епидемиолозима који стање прате одредити Влада.

У Словенији је у последња 24 сата забележено 37 нових случајева вируса корона, а словеначка Влада тврди да је од тога трећина „увезених“ случајева, и то највише из Хрватске.

Кацин је за Словеначку телевизију рекао да на саветовању Владе и епидемиолога у среду разговарају само о стању у Хрватској, те да Влада за сада без обзира на тренд раста случајева у Словенији и скори почетак школске године не разматра неке друге рестрикције због ковида 19.

У Хрватској је данас забележено још 219 нових случајева заразе вирусом корона, што је рекорд од почетка пандемије, а две особе су преминуле.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)