ДВА СРБИНА ПРИВЕДЕНА У ИСТРИ: Осумњичени за пребијање мушкарца, имао пиштољ па га бацио кроз прозор

Танјуг

08. 08. 2020. у 19:06

ДВА СРБИНА ПРИВЕДЕНА У ИСТРИ: Осумњичени за пребијање мушкарца, имао пиштољ па га бацио кроз прозор

Фото: ЕПА

У ПОЛИЦИЈСКОЈ станици Пула завршена је криминалистичка истрага након које су четворица мушкараца, од којих двојица из Србије, осумњичени да су починили кривично дело тешка телесна повреда и прекршај из Закона о набавци и поседовању оружја.

Још двојица мушкараца осумњичена су да су заједно с са првоосумњиченим 31-годишњаком починили кривично дело тешка телесна повреда у покушају и протвправно лишавање слободе.

Како је наведено, мушкарци су ухапшени у петак ујутро на адресама пребивалишта, при чему је један од ухапшених, 31-годишњи држављанин Србије, кроз прозор стана бацио пиштољ марке Црвена застава, који незаконито поседује.

Прва четворица се сумњиче да су 28. јула маскирани у гаражи трговачког центра на Стоји пришли с леђа и физички напали 48-годишњака тако што су га ударали рукама и ногама по телу. Нападнути мушкарац задобио је тешке повреде.

Приликом претреса аутомобила и станова осумњичених пронађено је више боксера, бејзбол палица, сузаваца, капа са прорезима за очи, радиовеза, илегалног ватреног оружја, од чега пет пиштоља марки Беретта и Црвена застава, више комада разне муниције и једна иницијална електрична детонаторска каписла за активирање минско-експлозивних средстава, наводи индеx.хр.

Истрагом је утврђено да је првоосумњичени 31-годишњак један од пронађених пиштоља украо из куће на подручју Лижњана у власништву 80-годишњака, у коју је провалио.

Такође, двојица мушкараца стари 32 и 46 година сумњиче се да су заједно с првоосумњиченим 31-годишњаком 2. августа око 3 сата у угоститељском објекту у Улици Рива физички напали једног 20-годишњака и против његове воље одвукли га у другу просторију у објекту, у којој су га бацили на под и физички напали, а након тога су га избацили из објекта.

Нападнути мушкарац је лакше повређен.

Осумњичени се налазе у притвору и против њих ће бити поднет оптужни предлог.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Niko

08.08.2020. 21:43

Ovaj ima pistolj i baci ga kroz prozor, to je zato sto nije poznat, da je poznat kao onaj glumac sto je poznat, mogao je da nosi pistolj za pojasem, ubije coveka, pobegne preko bare i kasnije jos bude pisac heroj